Podijeli

Nakon što je predsjednik SDSS-a i Plenkovićev koalicijski partner Milorad Pupovac u jutrošnjem govoru u Hrvatskom saboru ustvrdio kako žrtve Jasenovca nisu krive za Bleiburg, ali bleiburške žrtve u velikoj mjeri jesu za Jasenovac, za riječ se javio Željko Glasnović iz Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, kako bi odgovorio na ove tvrdnje…

Glasnović je podsjetio kako je početkom 1990-ih u podrumu pravoslavne crkve u Slatinskom Drenovcu iskopano 500 lubanja ubijenih Hrvata.

 

“Tamo je bio prvi partizanski konclogor”, upozorio je Glasnović te nastavio:

“Svaku žrtvu treba poštovati, pjesnik John Donne rekao je da smrt svakog nevinog čovjeka umanjuje svakoga od nas. Ja sam obuhvaćen čovječanstvom. Ako ne pođemo s te točke i jednim zločinom opravdavamo drugi zločin, dok se ne dođe do istine, nema katarze.Neki se boje istine. Imamo stotine masovnih grobnica, a neki saborski zastupnici koji sada ovdje sjede bili su članovi Komunističke partije, najveće zločinačke organizacije u povijesti čovječanstva. Kinezi ovdje dolaze graditi Pelješki most: pođete li u Peking, vidjet ćete izložene slike najvećeg ubojice i moralne nakaze u povijesti čovječanstva, Mao Ce-tunga”, kazao je Glasnović.

“Ne smeta vam što je od 1959. do 1962. od izgladnjivanja ili metka u glavu umrlo najmanje 48 milijuna Kineza. Vama smeta istina”, zaključio je.

Govor Pupovca i žestok odgovor Glasnovića pogledajte u priloženom videu

POGLEDAJTE VIDEO

D.K.


Podijeli

32 KOMENTARI

  1. KAPA DO PODA GENERALE A STO SE PUPIJA TICE LAZOV I LAJAVAC KAO I OBICNO GDJE I U STA SVRSTAVA UBISTVO DOKTORA SREDERA I MASOVNE GRBNICE IZ DOMOVINOSKOG RATA NESTALE HRVATE TAKODJE IZ DOMOVINSKOG RATA ZA I ZA OVOGA KAO I ZA ONOGA RATA HRVAT SE BORIO ZA SVOJU SLOBODU I NEZAVISNOST PROTIV VELIKOSRPSKE IDEJE TO JE JEDNOSTAVNA I JASNA CINJENICA A STO SE TICE JASENOVCA AKO JE TAMO UBIJENO TOLIKO LJUDI ONDA JE LOGICNO DA SE VISE NIJE IMAO TKO BORITI PROTIV NDH A CINJENICA POVJESNA GOVORI SASVIM DRUGACIJE MAKAR STO SE BROJA UBIJENIH TICE PUPI SADA KAZI BILO STA CINJENICO AKO IMAS DA KAZES OSIM NARAVNO VELIKOSRPSKIH FLCIFIKATA I LAZI JER TIH KOSTIJU O KOJIMA TI PRICAS NITKO NE ISKOPA A KOSTI KRIZNOG PUTA I BLJBURGA SE I DANAS NAKON 70 GODINA ISKOPAVAJU NA SVAKOM KORAKU SLOVENIJE HRVATSKE BIH A GJE JE JOS SRBIJA MAKEDONIJA VOJVODINA

  2. Gospodine Glasnović, zajedno sa Sauhom i Pupovcem održali ste HDZ i Plenkovića na vlasti samo da razgrabite proračun i ne znam dal ste svjesni da ste time i kriminalca Sauhu spašavali od progona. Nitko i ništa vam onda nije smetalo. Sad moralizirate. Sram vas bilo!!!

  3. Od 151 zastupnika spali smo na Glasnovica, Culeja da se suprostave ratnim zlocincima huskacima! Nekada smo imali Rojsa, koji je pao kao smoikvin list, jedino se jos krije iza Zbora onih “preobucenih” i podmuklih lazova! Hrvati, otvorimo oci, susretnimo se sa ISTINOM o zlocinackim “historijskim” lazima, osvijetlimo nas put, koji su uvalili u tamu i diktaturu proletarijata!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − šesnaest =