VIDEO Frka-Petešić o Medvedovom državnom tajniku koji je kršio mjere pa vrijeđao policajce u kafiću: “Osuđujemo taj događaj, Vlada će se sutra o tome očitovati”

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić kazao je da se premijer Andrej Plenković osjeća dobro te da nastavlja obavljati svoje dužnosti iz samoizolacije. Također, navodi kako je u Vladi osuđeno kršenje mjera od strane državnog tajnika...Na pitanja je li bila intervencija iz Vlade prema vukovarskoj policiji navodi kako o tome ništa ne zna i ne vjeruje da je takvo što moguće...

Podijeli

Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, kazao je da je premijeru Andreju Plenkoviću određeno 10 dana samoizolacije

“On je u odvojenom dijelu stana, u potkrovlju, izoliran od supruge i djece. Osjeća se dobro, negativno je testiran, nema simptoma i nastavlja normalno dalje raditi. Jutros smo imali dva sastanka Vlade video-vezom. Vlada najnormalnije funkcionira“, kazao je Frka-Petešić.

Nema potrebe za zamjenom Plenkovića

Navodi da trenutno nema potrebe za osobom koja bi zamijenila premijera u njegovim obavezama.

“Radi se na tehničkim detaljima kako će se održati sjednica Vlade u ponedjeljak, sve će se brzo saznati”, rekao je Frka-Petešić i dodao da se svi planirani sastanci mogu održati video-vezom.

“Premijer je dužnosnik, on radi normalno svaki dan. Testirat će se ponovno kad epidemiolozi procijene da je to potrebno”, istaknuo je Frka-Petešić.

Osuđuju kršenje mjera od strane državnog tajnika

Navodi i da Vlada osuđuje nemili događaj u Vukovaru. “U trenutku kad su propisane epidemiološke mjere koje se tiču svih nas, naravno da ne može biti opravdanja za njihovo kršenje. Posebno se to odnosi na dužnosnike u Vladi koji svojim ponašanjem u svakom trenutku moraju davati primjer”, rekao je Frka-Petešić.

Sigurno će to pitanje biti razmotreno na sutrašnjoj sjednici Vlade koja će donijeti odgovarajuću odluku. Sutra će se Vlada o tome očitovati”, objasnio je.

Na pitanja je li bila intervencija iz Vlade prema vukovarskoj policiji navodi kako o tome ništa ne zna i ne vjeruje da je takvo što moguće.

Smatra da svi dužnosnici, pa tako i ministra branitelja Tome Medveda, moraju biti osobno odgovorni za svoja ponašanja. “Mislim da tu ne možemo ići po nekakvoj zapovjednoj odgovornosti”, objasnio je Frka-Petešić.

Kako je rekao, već danas se razgovaralo o kaznama za nenošenje maski, a odluka bi trebala biti poznata u ponedjeljak nakon sjednice Vlade.

Uhvaćen u ugostiteljskom objektu

Državni tajnik ministarstva branitelja Stjepan Sučić je u petak uhvaćen u jednom vukovarskom ugostiteljskom objektu, nakon što su na snagu stupile nove mjere kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Osim toga, nakon što je odveden u policijsku postaju zbog legitimacije, koju je odbijao u kafiću, Sučić je navodno oštetio imovinu u postaji. U svemu je navodno sudjelovao i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet…

Na pitanja je li bila intervencija iz Vlade prema vukovarskoj policiji navodi kako o tome ništa ne zna i ne vjeruje da je takvo što moguće.

Smatra da svi dužnosnici, pa tako i oni ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, moraju biti osobno odgovorni za svoja ponašanja. “Mislim da tu ne možemo ići po nekakvoj zapovjednoj odgovornosti”, objasnio je Frka-Petešić.

Kako je rekao, već danas se razgovaralo o kaznama za nenošenje maski, a odluka bi trebala biti poznata u ponedjeljak nakon sjednice Vlade.

Uhvaćen u ugostiteljskom objektu

Državni tajnik ministarstva branitelja Stjepan Sučić je u petak uhvaćen u jenom vukovarskom ugostiteljskom objektu nakon što su na snagu stupile nove mjere u borbi protiv koronavirusa, kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, pa tako i tog vukovarskog.

Osim toga, nakon što je odveden u policijsku postaju zbog legitimacije, koju je odbijao u kafiću, Sučić je navodno oštetio imovinu u postaji. U svemu je navodno sudjelovao i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata K. Š.

Premijer je u nedjelju odradio dva virtualna sastanka, a glasnogovornik Vlade Marko Milić za DNEVNIK.hr je rekao da se Plenković osjeća dobro te da nema simptome.

D.K.


Podijeli