VIDEO Fra Ivo Pavić – Molitva Za Fizičko Ozdravljenje…

Na Sveta tri kralja 2011. osnovao je kao župnik molitvenu zajednicu Srca Isusova u Šurkovcu...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Fra Ivo Pavić roden je 1965. u Hrvatskoj Tišini kraj Bosanskog Šamca gdje je pohađao srednju školu. U dvadeset četvrtoj godini života čuo je Gospodinov glas: Bit ćeš moj svećenik. Odmah se odazvao i javio u franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu iako je već radio u jednoj tvornici i nije razmišljao o duhovnom zvanju…

Stupio je u postulaturu u franjevačku gimnaziju u Visokom 1988. i u novicijat u Sarajevu 1989. Nakon završetka novicijata i prve godine studija bio je za vrijeme rata tri godine u progonstvu u Samoboru i Austriji. U progonstvu je 1995. položio vječne redovničke zavjete. Kardinal Vinko Puljić zaredio ga je za đakona 1996. i za svećenika 1997. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 2000. godine. Bio je župni vikar u Rumbocima, Uskoplju, Tuzli i Tolisi. Službu nove evangelizacije počeo je 2000. godine. Držao je duhovne obnove u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji te u ostalim europskim župama i u našim hrvatskim katoličkim misijama u mnogim gradovima Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije i u New Yorku. Posvuda gdje je propovijedao nikle su molitvene zajednice. U Tolisi je fra Ivo osnovao molitvenu zajednicu Dva srca koja je sudjelovala u organizaciji tjednih i kasnije mjesečnih molitvenih susreta na kojima je od 2003. prisustvovalo na tisuće vjernika iz cijeloga svijeta. Na posljednji fra Ivin susret u kolovozu 2005. godine došlo je u Tolisu po velikoj kiši trideset tisuća ljudi. Njegova je knjiga Žedan sam doživjela u kratko vrijeme dva izdanja (2005. i 2006.). Na Institutu za duhovnost Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu magistrirao je 2007. g. na temu Ozdravljenje po molitvi i tako proslavio deset godina svećeništva. Prijevod magisterija s talijanskoga na hrvatski s nekim dodacima i prilagodbama izišao je kao knjiga pod naslovom „Molitvom do zdravlja“ Zagreb, 2008. Za vrijeme doktorskoga studija u Rimu objavio je knjigu „Put do odgovora“ Osijek, 2009. u kojoj su objavljeni njegovi razgovori s novinarima pa knjiga sadrži sto pitanja i sto odgovora. Nakon četiri godine boravka u Rimu na studiju (2005.-2009.) fra Ivo je 10. srpnja 2009. god. imenovan župnikom, a 20. kolovoza 2009. i službeno preuzeo župu Šurkovac u kojoj su oduvijek župnici bili franjevci Bosne Srebrene i koja je stoljećima imala burnu povijest kroz ratove, progone i povratke, tako da su crkve bile više puta rušene i obnavljane.

Fra Ivo je odmah dao do kraja srušiti staru crkvu koju su srpske vojne postrojbe 3. 3. 1993. minirale i koja je kao ruševina od 1993. do 2009. bila zarasla u korov. Ujesen 2009. godine počela je s radom ova mrežna stranica www.zupa-surkovac.com preko koje se povezao sa svim župljanima koji nisu više u Šurkovcu kao i sa svima koji su željeli doći u Šurkovac. Na stranici se bilježe sva događanja u župi u slici i na videu, pismena svjedočenja hodočasnika i objavljuju vijesti i najavljuju nova događanja. Zahvaljujući velikodušnosti brojnih hodočasnika iz BiH, Hrvatske i Europe koji dolaze k fra Ivi u Šurkovac, zatim Hrvatima, Nijemcima i Talijanima kojima fra Ivo drži duhovne obnove u BiH i inozemstvu, kao i kvalitetnom radu građevinske tvrtke Šandrk d. o. o. iz Hrvatske, za dvije godine na mjestu stare crkve nikla je nova. Otvorena je i privatna gostionica preko puta crkve za hodočasnike. Općina je popravila cestu, obnovila i povećala rasvjetu i očistila kanale uz cestu.

Na Sveta tri kralja 2011. osnovao je kao župnik molitvenu zajednicu Srca Isusova u Šurkovcu koja ima dvadesetak članova i sastaje se svakoga četvrtka. 8. lipnja 2011. mr. sc. fra Ivo Pavić obranio je doktorat na talijanskom jeziku pod naslovom: “Il Battesimo nello Spirito Santo nella Chiesa con riferimento particolare al contesto della Croazia e Bosnia ed Erzegovina” (Krštenje u Duhu Svetom u Crkvi s posebnim osvrtom na kontekst u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini) na Institutu za duhovnost Papinskoga sveučilišta Gregoriana u Rimu i time stekao akademski stupanj doktora znanosti. Njegovi su ga župljani radosno dočekali i priredili veliko slavlje na dan kad se vratio kao doktor znanosti iz Rima.

L.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =