(VIDEO) “FATALNO” SKIDANJE KILOGRAMA! UFC-ova borkinja dva puta se srušila na službenom vaganju

Više puta se dalo pročitati o tom kako borci i borkinje gube svijest tijekom procesa naglog skidanja kilograma, a većinom su o tome oni sami govorili...

Podijeli

Borba Julije Stoliarenko i Julije Avile otkazana je nakon incidenta na vaganju…

Litavska borkinja UFC-ove bantam kategorije, Julija Stoliarenko, ozbiljno je zabrinula sve koji su se nalazili u sali za vaganje unutar UFC-ovog APEX kompleksa. Ona se danas dva puta srušila tijekom svog vaganja za borbu protiv Julije Avile, koju je trebala odraditi na UFC on ESPN 21 priredbi.

Stoliarenko nije bila jedna od onih koje se čeka do samog kraja, odnosno nije bila na knap sa skidanjem kilograma. Zapravo se pojavila među prvima, svukla je hlačice i stala na vagu. Mirno je stajala dok je djelatnik komisije pokušavao očitati njenu težinu, kad je odjednom krenula gubiti ravnotežu. U jednom trenutku napravila je nekoliko koraka u nazad te pala leđima na paravan koji odvaja vagu i prostor za čekanje.

Više ljudi odmah je priskočilo u pomoć borkinji koja je došla svijesti.

Nakon što je popila vode, uspjela se ustati, stati na vagu i zadovoljiti potrebnu težinu, čak ne iskoristivši cijelu dozvoljenu toleranciju. Potom je pozirala za fotografe i krenula sići s vage.  Pojavili si se odmah novi problemi i borkinja s opet srušila. Odmah su još pokušali pomoći, ali još jednom je kratko izgubila svijest. Brzo se oporavila, no sad joj liječnici više nisu dali da ustane. Dovezli su nosila koja su je odvela iz dvorane. Po njenoj reakciji moglo bi se reći kako ona smatra da se osjeća dobro, no liječnička služba napravila je jedino normalno što su nakon ovakvog incidenta mogli. Otkazali su borbu. Pokazalo se ono o čemu se inače priča kod UFC boraca i borkinja kad imaju višak kilograma za kategoriju u kojoj se bore da ih naglo skidaju u dosta nenormalnim uvjetima, što je jako mučan proces za tijelo koje je ovaj put odgovorilo ovoj borkinji koja se dva puta amo srušila upravo zbog skidanja kilograma. Nažalost je tako u UFC-u i nije nimalo human način kako bi borci i borkinje opstali u UFC-u i mogli nekako živjeti od tog. Sve je dobro dok se ne dogodi prenaglo skidanje kilograma prelaska iz kategorije u kategoriju , što bi moglo imati fatalan ishod.

Više puta se dalo pročitati o tom kako borci i borkinje gube svijest tijekom procesa naglog skidanja kilograma, a većinom su o tome oni sami govorili. No, kad u svom naumu na kraju uspiju, najčešće uzmu i dovoljno vremena da se oporave, pa na samom vaganju gotovo nikad ne možemo zaključiti kakav je tko imao proces. Ovaj je bio javan, užasavajući i nehuman.

Za Stoliarenko je lako zaključiti da joj skidanje kilograma nije bilo lako, iako ga je odradila u roku te je djelovalo kako ne bi trebalo biti problema. 170 centimetara visoka borkinja u dosadašnjoj je karijeri kombinirala nastupe u perolakoj i bantam kategoriji, sve dok bantam nije odabrala kao bolju opciju. Tko zna, nakon ovakvog incidenta možda povuče potez i odluči se natjecati u diviziji do 66 kilograma. Naravno, ako UFC istu ostavi u svom programu.

D.J.


Podijeli