(VIDEO) Evo kako su moćni ruski raketni sustavi “S-400” i “Pancir-S” dopremljeni u Srbiju!…Vučić sretan kao malo dijete koje je dobilo nove igračke…

Vučić sretan kao malo dijete...

Podijeli

Mediji u Srbiji jutros su objavili kako je Rusija u Srbiju dopremila raketni sustav S-400 kao i jednu bateriju sustava “Pancir”, koji će sudjelovati na zajedničkoj taktičkoj vježbi protuzračne obrane Srbije i Ruske Federacije “Slavenski štit 2019” koja se održava se na teritoriji Republike Srbije…

U Srbiji je u tijeku zajednička taktička vojna vježba raketnih postrojbi protuzračne obrane Vojske Srbije i ruskih zračnih snaga pod nazivom „Slavenski štit 2019“, priopćilo je u četvrtak srbijansko ministarstvo obrane, dok beogradski mediji ističu da je ruska strana za vježbu dopremila protuzračne sustave S-400 i Pancir.

Kako je objavio RTS, sustav S-400 je dopremljen velikim transportnim zrakoplovom “An-124 ruslan”. To je prvi put da taj sustav koji ima i napadačke sposobnosti sudjeluje u vježbama izvan teritorija Ruske Federacije.

Vučić sretan kao malo dijete koje je dobilo nove igračke

Predsjednik Srbije notorni Aleksandar Vučić koji je nedavno dobio i orden svetog Save te tim ordenom ijačao svoja svetosavska “junačka” prsa- izjavio je povodom dopremanja ruskih raketnih sustava “S-400” i “Pancir S” na aerodrom Batajnica, da jedva čeka da vidi to vojno čudo sutra na vježbi u Srbiji!Pri tom je Vučić dok je davao ovu izjavu skoro plačući od sreće i uzbuđenja kao malo dijete kad dobije nove igračke, jedva izgovorio dvije rečenice.

Pancir S smo naručili, vidjeću ga u subotu, a S-400 ću vidjeti sutra na vježbi “Slovenski štit” – rekao je Vučić povodom dopremanja moćnih ruskih raketnih sustava u Srbiju, javljaju srpski mediji

Podsjetimo; Ruska vojska dopremila je sa sobom raketni sustav S-400 i bateriju “Pancir S” koji su na vojni aerodrom u Batajnici sletjeli noćas u 00:30 sati. Vojsci Srbije kao što je to ruski predsjednik Vladimir Putin obećao tijekom svog boravka u Beogradu početkom godine ostati će “Pancir S”.

Protuzračni raketni divizion S-400 i reotuzračna raketno-artiljerijska baterija ruskih zračnih snaga ”pancir S” raspoređeni su u Srbiju, gde će prvi put sudjelovati na vježbama ”Slovenski štit 2019” u nekoj stranoj zemlji”.

Uz raketne sustave PZO, koji su dio Vojske Srbije, na vježbi će, kako je najavljeno, biti korišteni i raketni sustavi protuzračne obrane iz sustava ruskih Zračno-svemirskih snaga. Ministarstvo navodi da se vježba izvodi uz gađanje bojevim streljivom.

Nabavkom tog suvremenog raketnog sustava Turska je nedavno izazvala bijes Sjedinjenih Američkih država i NATO-a koji smatraju da je time ugrožena sigurnost NATO zrakoplova, uključujući i najmoderniji F 35.

POHVALILI SU SE I DA SU NAJJAČI-ALI SU ZABORAVILI DA BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE VEĆ SRCE U JUNAKA U ŠTO SU SE SRBI UVJERILI NE TAKO DAVNO IZGUBIVŠI RAT OD HRVATSKIH SNAGA U AGRESIJI SRBIJE NA NENAORUŽANU HRVATSKU!!

M.M.


Podijeli