VIDEO! EKSKLUZIVNO U BUJICI: Vladislav Berić, specijalac iz Livna koji je Čoviću rekao “DOSTA”!…Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se ‘Jugoslavenom’ i potpisivao na ćirilici…

Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate - nastavio je svoju priču ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

VIDEO! EKSKLUZIVNO U BUJICI: Vladislav Berić, specijalac iz Livna koji je Čoviću rekao “DOSTA”!…

Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se ‘Jugoslavenom’ i potpisivao na ćirilici – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji ratni zapovjednik livnjanskih specijalaca Vladislav Berić, koji je u nedjelju na Kupresu prekinuo svečanu akademiju povodom 25. obljetnice oslobođenja i “oprao” Dragana Čovića i Borjanu Krišto.

-( VIDEO)Generala zbora HVO-a Stanka Soptu u govoru prekinuo ogorčeni branitelj:Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ?…

“Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović,” rekao je Berić, uz napomenu da je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz svih naših krajeva.

Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate – nastavio je svoju priču ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine. Bio je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od ’93 zapovjedao Specijalnom policijom u Livnu. Sudjelovao je u operacijama ‘Zima ’94’., ‘Cincar’, oslobađanju Kupresa, operacijama ‘Skok 1’ i ‘Skok 2’, ‘Ljeto ’95’, ‘Oluja’, a na kraju rata, u rujnu 1995. za vrijeme operacije ‘Maestral’ ranjen ja kod Jajca.

Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao mirovinu, niti bih imao od čega živjeti – tužno je priznao Vladislav Berić.

Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banjaluke, žao mi je što nismo išli do Beograda – završio je emisiju legendarni veteran Specijalne policije.

(OPŠIRNIJE USKORO…)

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × dva =