Podijeli

Jutros su se u gašenje požara uključila i tri kanadera, javili su vatrogasci na svojoj Facebook stranici. Na terenu su pripadnici JVP Zadar, DVD Poljana, vatrogasci ličko-senjske županije. Gašenje otežava jaka bura koja puše na otoku Pagu…

Na jednoj od najpopularnijih plaža u Hrvatskoj, Zrću pored Novalje noćas je buknuo ogroman požar. Sve se zbiva u trenutku dok je na Zrću trajao Fresh Island festival na kojem je bilo preko 10 tisuća ljudi.

Partijaneri su evakuirani oko 1,30 ujutro, a prema prvim informacijama nema ozlijeđenih.

N1 javlja kako je cesta koja vodi prema Zrću zbog požara zatvorena.

Jutros su se u gašenje požara uključila i tri kanadera, javili su vatrogasci na svojoj Facebook stranici. Na terenu su pripadnici JVP Zadar, DVD Poljana, vatrogasci ličko-senjske županije. Gašenje otežava jaka bura koja puše na otoku Pagu. Vatra je buknula oko 1 sat noćas u borovoj šumi. U tijeku je gašenje, tisuće ljudi su evakuirane, a gašenje otežava jaka bura zbog koje se požar proširio do ceste Novalja-Pag.

Iza 8 sati vatra je stavljena pod kontrolu, a još traje dogašivanje.

Hrvoje Ostović, zapovjednik ličkih vatrogasaca rekao je za Večernji list kako je požar u jednom trenutku došao u neposrednu blizinu jednog ugostiteljskog objekta no da je djelovanjem vatrogasaca obranjen, a da sada na požarištu djeluju kanaderi, 64 vatrogasaca, 22 vozila.

“Sprječava se širenje požara u borovoj šumi i niskom raslinju koje je dosad prema mojoj gruboj procjeni izgorjelo oko 5 hektara. Srećom požar nije zahvatio ugostiteljske objekte gdje se u trenutku nastajanja nalazio veliki broj ljudi. Bilo je jako zahtjevno evakuirati u takvoj situaciji ljude, a srećom nije bilo ozlijeđenih”, rekao je Hrvoje Ostović o požaru

Na upit za komentar tvrdnji po forumima i društvenim mrežama da je požar podmetnut, odgovorio je kako on nije vidio mjesto gdje je požar nastao.

– Požar ne nastaje sam od sebe, a da li ga je netko podmetnuo ili je bilo nečeg drugog, primjerice iskrenja dalekovoda kojeg također tu ima, to treba potvrditi policija”, dodao je Hrvoje Ostović.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × četiri =