VIDEO: Do sada neviđeni materijali i dokumentarni film „HVO – Široki Brijeg“…

POGLEDAJTE VIDEO...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U utorak, 7. svibnja, u Širokom Brijegu je održan bogat i svečan program povodom Dana hrvatskih branitelja Grada Širokoga Brijega…

U kinu Borak održana je svečana akademija na kojoj su, uz branitelje, nazočili i njihovi gosti te visokopozicionirani dužnosnici lokalne, županijske i državne vlasti, kao i predstavnici inozemnih institucija.

Važno je istaknuti kako je na svečanoj akademiji premjerno prikazan dokumentarni film o sudjelovanju Širokobriježana u ratnim zbivanjima tijekom Domovinskog rata. Film je pripremila produkcijska kuća „Kadar“ iz Širokog Brijega, donosi sirokibrijeg.info.

POGLEDAJTE VIDEO

-VIDEO / FOTO: Dan hrvatskih branitelja Grada Širokoga Brijega 2019…

Program je započeo Svetom misom za sve poginule i umrle branitelje, koja se u 16 sati služila u crkvi Uznesenja BDM na Brijegu koju je predvodio fra Stipe Biško.

Od 17 sati uslijedilo je okupljanje branitelja kod Gradske sportske dvorane na Pecari, gdje bilo nešto manje članova njihovih obitelji i prijatelja nego prošle godine jer većina ih je u međuvremenu otišlo u druge države raditi i zarađivati za život.

Oko 18 sati započelo je formiranje kolone za mimohod, koju su predvodili limena glazba Oružanih snaga BiH, zatim Mažoretkinje Širokog Brijega, potom 21 stijeg ratnih postrojbi, nakon njih političari i na kraju branitelji zadnji kao uvijek nakon rata!

Mimohodom kroz Ulicu fra Didaka Bunitća pa sve do Trga širokobrijeških žrtava, brojni sugrađani su promatrali i sa oduševljenjem gledali brojne prave i istinske branitelje koje su pozdravljali, a imali su priliku vidjeti neke i predstavnike vlasti koji su ponosno koračali kao da kreću na “prvu crtu” nekog restorana.

Dolaskom na Trg širokobrijeških žrtava uslijedilo je svečano prinošenje stjegova širokobrijeških ratnih postrojbi, polaganje vijenca, paljenje svijeća i molitva koju je također predvodio fra Stipe Biško, a za odličan razglas pobrinuo se Miro Šušak…VIŠE-OVDJE

T.H.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =