VIDEO Dan sjećanja na veliku žrtvu Antunovca 1991. godine…Srpski agresor je sve kuće razorio, opljačkao i spalio!

Danas Antunovac obilježava sjećanje na jedan od najtragičnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti, dan kada je slomljen otpor hrvatskih branitelja u obrani Antunovca....Pogledajte video posvećen svim braniteljima Antunovca...

Podijeli

Danas Antunovac obilježava sjećanje na jedan od najtragičnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti, dan kada je slomljen otpor hrvatskih branitelja u obrani Antunovca.

Tog su dana prije 29 godina srpske paravojne postrojbe, četnici i agresorska JNA-a ušle u  Antunovac kojega su prethodno razrušili ubojitim granatama.

Iako je ovogodišnje obilježavanje, prilagođeno epidemiološkoj situaciji, okupilo znatno manji broj uzvanika od uobičajenog, proteklo je jednako časno, dostojanstveno i s dužnim pijetetom prema veličini i hrabrosti antunovačke žrtve u ostvarenju državnosti Republike Hrvatske.

Okupljeni branitelji Antunovca, predstavnici članova obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih branitelja Antunovca i OBŽ, predstavnici udruga, pripadnici vojske i policije, mještani Antunovca i susjedni mjesta odali su počast svim poginulima u obrani Antunovca i Hrvatske od srpske, jna i četničke agresije…

Pogledajte video posvećen svim braniteljima Antunovca

Sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata započeo je u 12.00 sati na groblju a potom su svi sudionici  krenuli prema kapelici sv. Antuna gdje su položili vijence i zapalili svijeće u sjećanje na sve poginule i nestale branitelje te nedužne civile koje je srbočetnička bagra potpomognuta JNA poubijala nakon ulaska u selo.

M.M.

Podijeli