VIDEO Dalić o bodu protiv Maroka: “Očekivao sam bolju igru prema naprijed”…Nedostajalo je odlučnosti…

NIŠTA NIJE GOTOVO..."Koristili smo iskusne igrače u fazi obrane, da riješimo njihovu tranziciju. Vlašić se, nažalost, ozlijedio. Imao je sjajnu šansu. Nemam zamjerki, falilo je samo odlučnosti, hrabrosti, okomitosti. Bilo je straha da ne pogriješimo na otvaranju"

Izbornik Zlatko Dalić-foto-screenshot
Podijeli

Hrvatska i Maroko odigrali su 1:1 u susretu 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva u Katru.

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić kratko se osvrnuo na osvajanje boda:

“Bila je ovo teška utakmica. Protivnik je bio dobar, dobro su se pripremili za nas. Mi smo to znali i malo smo imali ručnu, čini mi se, kod većine igrača, bojali su se pogreške. Stajali su u bloku, tražili šansu iz kontranapada”, rekao je izbornik pa dodao što je nedostajalo u igri naše reprezentacije:

“Premalo je bilo dubine, okomitosti, a one situacije koje smo imali, nismo uspjeli iskoristiti.”

Hrvatska je imala više loptu u nogama, ali nije to uspjela iskoristiti:

“Imali smo posjed, ali nismo puno toga napravili.

Suparnik je bio dobar, brži od nas, zatvorili su nas. Bili su agresivni, dobro su nas proučili. Mi smo trebali biti okomitiji, ali bojali smo se kontre i tu smo bili neodlučni, nismo bili dovoljno hrabri. Mogu razumjeti, prva je utakmica, teško vrijeme… Nismo imali dovoljno odlučnosti i zato nismo pobijedili.”

Iako su Vatreni osvojili samo bod protiv Maroka, još uvijek ništa nije gotovo. Moraju odigrati još dvije utakmice, a prva je već u nedjelju protiv Kanade:

“Znamo da nam za prolaz u osminu finala trebaju četiri ili 5 bodova za proći grupu, to je naš cilj i idemo dalje. Bila je ovo teška utakmica. Maroko je stajao jako dobro. Oni su to htjeli, a to su napravili. Nismo zadovoljni do kraja, možemo biti zadovoljni tek polovično s tim bodom. Očekivali smo bolju igru prema naprijed.”

– Bilo nam je teško, ali ono što mogu malo zamjeriti je da nam je nedostajalo više hrabrosti, dečki su se malo bojali njihove kontre, da ne pogriješimo, prva je utakmica, otvaranje prvenstva, nekako je drugačija situacija sada nego prije četiri godine, ali nemamo za čime žaliti, idemo dalje.

Zbog čega je Kovačić izašao?

“Kovačić nije bio ozlijeđen, htio sam staviti okomitijeg igrača, a to je Majer, igrač koji može pucati izvana.”

Izbornik Dalić se osvrnuo na igru Dejana Lovrena, Nikole Vlašića i Andreja Kramarića. Bio je zadovoljan s njima, nema im što zamjeriti:

“Koristili smo iskusne igrače u fazi obrane, da riješimo njihovu tranziciju. Vlašić se, nažalost, ozlijedio. Imao je sjajnu šansu. Nemam zamjerki, falilo je samo odlučnosti, hrabrosti, okomitosti. Bilo je straha da ne pogriješimo na otvaranju”, zaključio je Dalić u razgovoru za HRT-VIDEO-OVDJE.


Podijeli