(VIDEO) CIJELA Hrvatska zapjevala ‘Moja domovina’!…Orila se pjesma i u Dubrovniku!…pljesak i pjesma Moja domovina ponegdje su trajali i petnaestak minuta…

“Moja domovina” orila se večeras ispred katedrale u Dubrovniku...Gromoglasan pljesak i pjesma Moja domovina ponegdje su trajali i petnaestak minuta...

Podijeli

Brojni građani diljem Hrvatske odazvali su se pozivu s društvenih mreža da u 20 sati izađu na prozore i balkone te da zapjevaju i zasviraju pjesmu “Moja domovina” u čast svim službama koje se lavovski nose s koronavirusom i potresom koji je zadesio Zagreb…

“Zasvirajmo svi koji znamo, pokažimo im da nisu sami, i da cijenimo sve što rade za dobrobit svih nas. Pokažimo još jednom kako smo uvijek bili složni kada nam je bilo najteže. Zato u nedjelju s početkom u 20 sati, svi zapjevajmo i zasvirajmo”, pisalo je u pozivu koji su građani zdušno prihvatili.

Mnogi su i prije 20 sati otvorili prozore i balkone, a iz nekih se stanova i kuća mogla čuti i glazbena podloga kao poticaj za zajedničku pjesmu.

Gromoglasan pljesak i pjesma Moja domovina ponegdje su trajali i petnaestak minuta.

Na taj su način, simbolično, građani zahvalili svim zdravstvenim djelatnicima, Nacionalnom stožeru civilne zaštite, policiji, vojsci, navijačima i svima onima koji se u teškim trenucima žrtvuju za dobrobit svih.

Građani su već nekoliko puta pljeskom dali podršku hitnim službama, civilnoj zaštiti i drugima za hrabrost u borbi protiv koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka.

Pjesmu ‘Moja Domovina’ napisali su Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, priredio ju je Nikša Bratoš, dok ju je otpjevao Hrvatski Band aid uz solo gitariste Vedrana Božića, Huseina Hasanefendića i Damira Lipošeka. Objavljena je početkom Domovinskog rata 1991. godine, javlja HRT.

“Moja domovina” orila se večeras ispred katedrale u Dubrovniku

Dirljivo je večeras bilo u povijesnoj jezgri. Župa Velike Gospe pridružila se večeras akciji pružanje potpore zdravstvenim djelatnicima, kao i svima onima koji svakodnevno na prvoj liniji obrane, riskiraju svoje zdravlje kako bi zaustavili širenje panedemije koronavirusa. Točno u 20 sati, ispred katedrale Gospe velike, putem megafona puštena je pjesma “Moja domovina”, donosi dubrovniknet.

Uskoro su solidarnost pjevajući sa svojih prozora pokazali i stanovnici Karmena pjevajući sa svojih prozora, a u jednom trenutku kroz funjestru se zavijorila i bandjera sv. Vlaha.

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here