VIDEO Čelnik SOA-e o Putinovim namjerama i obavještajnim podacima: “Nikad to nisam doživio. Mislim da je Putin spreman ići daleko”

Republika Hrvatska je na Putinovom popisu neprijateljskih država. "Kad vas netko proglasi neprijateljem, to vas uvijek mora zabrinuti. Međutim, to ne mijenja ništa u Hrvatskoj, ne bojimo se takvih prijetnji i vrlo smo odlučni, kao i prije, imati vlastitu politiku."...

Podijeli

foto-screenshot-novatv

Daniel Markić u razgovoru za Dnevnik Nove TV je otkrio što kažu obavještajni podaci o Putinovim namjerama, ali i hrvatskim dragovoljcima na ukrajinskom ratištu te što se radi na zamrzavanju ruske imovine u Hrvatskoj.

“Ovo nikada nisam doživio, mislim da je Putin spreman ići daleko”

“SOA prati stanje u Ukrajini i izvještava državni vrh”, rekao je Markić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

“Ministarstvo vanjskih poslova čini sve za povratak naših državljana, ali i mi smo u potpori, naravno. Tamo ih je vrlo mali broj. Ne žele otići, ne samo Hrvati nego i drugi državljani EU. Smatraju da je Ukrajina njihov dom i žele ostati.”

Markić je kazao da vjeruje kako Hrvati u Rusiji nisu ugroženi. “Vidimo da se u sklopu njihovih izvještavanja o problemima koje EU ima, recimo za naftu ili plin, pokazuju slike iz Hrvatske.”

O hrvatskim dragovoljcima u Ukrajini je rekao da ih je vrlo malo. “Ni približno onaj broj kojim se baratalo od 200 i više. Hrvatska ne organizira odlazak niti potiče. To je stvar osobnog izbora. I ako dozvolite osobnu primjedbu – kao čovjek koji je nekad napustio zemlju u kojoj se rodio da bi se priključio Oružanim snagama države koju nije poznavao i borbenoj jedinici kao tinejdžer – preporučio bih svima da dobro razmisle prije odlaska. Oni su u velikoj opasnosti, a znamo i da su s ruske strane najavili da potencijalni tretman prema zarobljenicima stranim državljanima u Ukrajini neće biti dobar”, objasnio je.

Republika Hrvatska je na Putinovom popisu neprijateljskih država. “Kad vas netko proglasi neprijateljem, to vas uvijek mora zabrinuti. Međutim, to ne mijenja ništa u Hrvatskoj, ne bojimo se takvih prijetnji i vrlo smo odlučni, kao i prije, imati vlastitu politiku.”

Odgovorio je i na pitanje što misli, do koje mjere je Putin spreman ići te što kažu obavještajni podaci. “Određene službe, ne iz Europske unije, imale su točna saznanja što se moglo dogoditi u Ukrajini, a moram priznati da u svom profesionalnom životu nisam to nikad doživio. Mislim da je u ovom slučaju predsjednik Putin spreman ići daleko, rekao je.VIDEO-OVDJE


Podijeli