VIDEO Bulj predložio dan sjećanja na dr. Ivana Šretera: Pupovac i danas ne želi odgovoriti gdje se nalaze njegove kosti

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj pitao je u petak vladajuće zašto ne žele prihvatiti njegov prijedlog odluke o proglašenju 29. kolovoza 'Nacionalnim danom mirotvorstva' i 'Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera', kojega je u proceduru poslao još u veljači, a zbog čega je najavio prikupljanje 30 zastupničkih potpisa kojima će tražiti da se to raspravi kao prioritetna točka dnevnog reda...

Podijeli

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj pitao je u petak vladajuće zašto ne žele prihvatiti njegov prijedlog odluke o proglašenju 29. kolovoza ‘Nacionalnim danom mirotvorstva’ i ‘Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera’, kojega je u proceduru poslao još u veljači, a zbog čega je najavio prikupljanje 30 zastupničkih potpisa kojima će tražiti da se to raspravi kao prioritetna točka dnevnog reda…

“Taj prijedlog sam uputio 5. veljače ove godine, a mi nemamo niti mišljenje Vlade. Znači Vlada ne želi dati mišljenje o dr. Ivanu Šreteru”, poručio je Bulj na početku saborskog zasjedanja, zbog čega je zatražio stanku u ime kluba.

Vladajuće je upitao čega se boje. “Mislite li možda da dr. Šreter ne zaslužuje svoj dan sjećanja u hrvatskom narodu. I dalje prodavajte svoje licemjerstvo, a dajem vam priliku da svi potpišete za dr. Ivana Šretera za kojega Milorad Pupovac ne želi odgovoriti gdje se nalaze njegove kosti”, poručio je Bulj.

Ivan Šreter, prozvan “hrvatskim Gandhijem”, bio je hrvatski liječnik rodom iz Pakraca koji je početkom Domovinskog rata bio na čelu kriznog štaba za zapadnu Slavoniju te se istaknuo zalaganjem za mirno rješenje, nastojeći izbjeći rat i krvoproliće, stoji u Mostovu prijedlogu odluke. 


Podijeli

Comments are closed.