VIDEO: Buknuo veliki požar u Svetištu Majke Božje Bistričke. Dvorana za mlade u potpunosti je izgorjela!

Kad su vatrogasci stigli, požar se već razbuktao. Krenulo se u akciju gašenja i oko 5 sati požar je stavljen pod kontrolu”...

Podijeli

Ujutro oko 3 sata izbio je požar u dvorištu Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Dvorana za mlade u potpunosti je izgorjela. Na gašenju su sudjelovali ZJVP Zabok i ZJVP uspostava Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, DVD Laz i DVD Bedekovčina, donosi zagorje.com…

30-ak vatrogasaca gasilo požar u Svetištu Majke Božje Bistričke

Požar koji je u noći s ponedjeljka na utorak buknuo u gospodarskoj zgradi uz crkvu u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici stavljen je pod kontrolu, a izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade.

Prema riječima zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražena Sinkovića, vatrogasni operativni centar dojavu o požaru zaprimio je oko 2.55 sati, a nekoliko minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara.

„Kad su vatrogasci stigli, požar se već razbuktao. Krenulo se u akciju gašenja i oko 5 sati požar je stavljen pod kontrolu”, kazao je Sinković.

Dodao je da je vatrom bila zahvaćena konstrukcija krovišta, kao i drveni stropovi i podovi te da je jedino što su vatrogasci mogli učiniti bilo spriječiti širenje požara na susjedne objekte. Sinković je rekao da je izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a prema njegovim procjenama materijalna šteta je velika.

Vatra još uvijek lagano tinja. U tijeku je sanacija koja će potrajati…

D.K.


Podijeli