VIDEO Božinović: NOVE MJERE Od sutra uvodimo nove mjere kojih se trebamo odgovorno pridržavati…

Nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju od 14 dana , kaže Božinović...

Podijeli

Sastao se Nacionalni stožer, ali i ekspertna skupina Kriznog stožera Ministarstva zdravstva kako bi se dogovorili detalji prilagodbe novonastaloj situaciji s porastom broja novozaraženih. Predstavili su nove mjere koje od ponedjeljka stupaju na snagu…

Stožer je na održanoj pressici najavio nove mjere koje se odnose na sve građane RH…

Ministar zdravstva Vili Beroš napomenuo je da će se aktivirati nekoliko centara za prihvat zaraženih, među kojima je i Arena Zagreb kao tercijalni centar za prihvat. Svi zajedno , odgovorno sami možemo pobijediti ovaj virus koji nas želi sve zaraziti , kaže Beroš.

Sportski događaji će se odvijati bez navijača. Zabrana prodaje alkoholnih pića od pola noći do 06 sati. Obvezno nošenje zaštitnih maski. Na svadbama najviše 30 osoba,a zabranjeno je okupljanje više od 50 osoba.

Javna događanja, te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 22,00 sata, osim svadbenih svečanosti koje mogu trajati najdulje do ponoći.

Okupljanja i svečanosti koje se održavaju u ugostiteljskim objektima mogu trajati najdulje do kraja radnog vremena tog ugostiteljskog objekta utvrđenog odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga

Zabranjena je prodaja alkohola u vremenu od ponoći do 6,00 sati.

Zatim, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar te je obavezno korištenje maski za prilikom ulaska i boravka na grobljima.

Nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju od 14 dana , kaže Božinović.

Poslušajte koje nas sve nove epidemiološke mjere očekuju i kako se treba odnositi prema mjerama-Video-dnevnik.hr

D.K.


Podijeli