VIDEO Bellator 223: Lovato Jr. savladao Mousasija i uzeo mu titulu, pobjede Daleya i Gallaghera

Podijeli

Rafael Lovato Jr novi je prvak Bellatorove srednje kategorije. On je savladao najveću zvijezdu organizacije, Gegardsa Mousasija, u glavnoj borbi Bellator 223 priredbe u Londonu. Bitne pobjede na vrlo zanimljivom programu još su ostvarili Paul Daley, Melvin Manhoef i James Gallagher…

Zapravo, vrlo čudnu borbu odradili su Lovato i Mousasi, koji je u kavez ušao kao veliki favorit. Za najveću Bellatorovu zvijezde već se planiralo koju kategoriju će napasti nakon ove obrane titule, a na kraju se dogodilo potpuno suprotno. Ostao je bez nje, dok je Rafael Lovato Jr. i dalje neporažen. Uz dodatak kako kod sebe od sada ima i pojas Bellator prvaka, donosi fightsite.

Sjajnu je Lovato taktiku pripremio za ovu borbu. U prve dvije runde je podosta lako rušio Mousasija, da bi nakon toga držao kontrolu gotovo do kraja runde. Nevjerojatno loše izgledao je Mousasi, no onda se podiže. Negdje prije sredine treće runde uspio je preokrenuti borbu i do kraja runde par puta nanijeti prvu veću štetu Lovato, dok u četvrtoj rundi dominirao od prve do posljednje sekunde. Lovato je izgledao potpuno iscrpljen i očekivalo se kako će Mousasi u posljednjoj rundi samo potvrditi svoju titulu. No, Lovato nalazi trenutak za rušenje, a nakon što je odveo borbu na pod, ponovno je uspio držati kontrolu i nije dopustio Mousasiju da se ustane. Na kraju je prvak postao većinskom odlukom sudaca, dva puta 48-47, dok je jedan presudio 47-47. To znači da je samo jedan sudac Mousasiju četvrtu rundu dao 10-8. Nitko ne i mogao prigovoriti da je to napravio još jedan i u tom slučaju bi titula ostala kod Mousasija. No, Lovato je čisto uzeo tri runde i isto tako je ovaj 35-godišnjak zasluženi novi prvak srednje kategorije.

D.J.


Podijeli