Podijeli

Na današnji dan 1992. godine po povratku iz New Yorka, gdje je Hrvatska primljena u članstvo Ujedinjenih naroda, dr. Franjo Tuđman obratio se na prepunom Trgu bana Jelačića okupljenom mnoštvu hrvatskog naroda poznatim govorom. Jedna rečenica ostala je za pamćenje!…

Jesu li danas političari i današnji HDZ-ovci zaboravili na ovaj povijesni govor prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je u svom govoru posebno istaknuo da će mo imati svoju Hrvatsku kakvu sami hoćemo a ne onakvu kakvu nam , nažalost neki drugi kroje.

Obzirom da su se pojavili neki novokomponirani HDZ-ovci, više se ne drži do onog što je predsjednik Tuđman jasno govorio. Nažalos nam danas našu politiku i sve u hrvatskoj kroje nekakvi briselski foteljaši, u puno većoj mjeri nego što mi to radimo sami, a da o onima koji rukovode Hrvatskom i ne govorimo, jer su njima domovinske vrijednosti već davno zaboravljena stvar. Njima je važno dobro uhljebljenje i njihovi osobni interesi, ali se ipak jako grlato i prozirno pozivaju na Franju Tuđmana i u osobne promidžbene svrhe koriste samo samo neke Tuđmanove krilatice kako bi hrvatski narod držali u uvjerenju da slijede Tuđmanov put navlačeći birače, dok je istina i politički kapilarni dio priče sasvim nešto drugo.Toga ćemo se naslušati u nadolazećim parlamentarnim izborima kad će svi oni zazivati Franju Tuđmana, Domovinski rat kojeg su kurikulom doslovce skalpelom odstranili iz udžbenika novije hrvatske povijesti, o Tuđmanu u tom kurikulu kojeg je glavni nadglednik ili predsjednik Radne skupine upravo današnji predsjednik HDZ-e Andrej Plenković, postoji samo dvije rečenice. Ukinuli su i velikosrpsku agresiju na hrvatsku, tako da nove generacije u udžbenicima povijesti neće moći doći do nikakvog zaključnog znanja tko nas je napao i koga smo to pobijedili u krvavom obrambenom Domovinskom ratu.

Nadalje, sve je to na jako perfidan način urađeno ili odrađeno upravo zahvaljujući predsjedniku Saborskog odbora za veterane koji je ujedno i predsjednik HVIDR-ae RH i saborski zastupnik HDZ-e  Josipu Đakiću…Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Nakon nedavnih urgentnih traženja da se Deklaracija o obrambenom Domovinskom ratu zaštiti Ustavom ili hrvatskim zakonima, ovaj današnji HDZ ni Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu sa ministrom Tomom Medvedom, nisu prstom mrdnuli…Naravno sve je to prevelika cijena koaliranju sa SDSS-om kojem je na čelu notorni Milorad Pupovac kojeg je prije nekoliko dana Povjerenstvo za sukob interesa stavilo u proceduru jer je, kako su naveli, protuzakonito primao hrvatski novac (kune!) a da to nije po zakonu smio.

No, oni će i nadalje bestidno spominjati dr. Franju Tuđmana, hrvatske branitelje, Domovinski rat i u propagandne svrhe poneki od njih će spomenuti srpskog agresora, ali sa knedlom u grlu, jer je to postala zabranjena tema… upravo zahvaljujući podilaženju novokomponiranih HDZ-ovaca briselskim hodnicima i pojedincima u odijelima koji hrvatskoj za obranu nisu odobrili niti nabavku naoružanja…itd.itd.

M.M.Viribus Unitis


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam + 13 =