Vican više nije na čelu: Rektorski zbor dobio novog predsjednika…

Mandat predsjednika Rektorskoga zbora traje jednu akademsku godinu, što bi značilo da od 1. listopada to tijelo dobiva novog čelnog čovjeka. Na prošlotjednoj sjednici Zbora za predsjednika je imenovan rektor Sveučilišta u Dubrovniku, Nikša Burum...

Foto: www.rektorski-zbor.hr
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U ovoj akademskoj godini predsjednik Rektorskog zbora RH bit će dubrovački rektor Nikša Burum, dok je njegov zamjenik na toj funkciji Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, prenosi srednja.hr…

Kako stoji u njegovu životopisu na stranici Sveučilišta u Dubrovniku, Nikša Burum rođen je 1963. godine u Dubrovniku. Ondje je završio osnovnu i srednju školu matematičko-informatičkog smjera, a zbog izvrsnog uspjeha oslobođen je polaganja mature. Prijemni ispit na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu položio je 1982. godine, a počeo je studirati godinu kasnije, nakon služenja obveznog vojnog roka počeo sam studirati 1983. godine. Diplomirao je 1987., a potom se zaposlio u Dubrovačkom elektroničkom računskom centru i uz to predavao računalne predmete u dubrovačkim srednjim školama. Od siječnja 1989. do lipnja 1990. godine radio je u HTP-u Dubrovnik i kao sistemski inženjer uspostavio jedan od većih računalnih centara u bivšoj državi, navodi Burum u svom životopisu.

Od 1997. do 2003. godine radi kao vanjski suradnik na Veleučilištu u Dubrovniku, a potom je ondje i stalno zaposlen, prvo na Veleučilištu u Dubrovniku, a zatim na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku. U veljači 2006. postaje docent, u prosincu 2009. izvanredni, a u srpnju 2013. redoviti profesor na Sveučilištu u Dubrovniku.

U međuvremenu je 1999. magistrirao, a zbog zapaženih znanstvenih rezultata dopušteno mu je da doktorat stekne izvan doktorskog studija pa je u konačnici doktorsku disertaciju s temom ‘Modeliranje mikrotrakastih antena na sfernim strukturama’ na Fakultetu elektrotehnike i računarstva obranio 2004. godine.

Dužnost rektora Sveučilišta u Dubrovniku obnaša u mandatu od 2016. do 2020. godine i to mu je prvi mandat na toj funkciji.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četrnaest − 1 =