Veterani 5. gardijske brigade „Sokolovi“ oštro osuđuju izjavu Predsjednika RH Zorana Milanovića…Dragovoljci HOS-a su dio pobjedničke hrvatske vojske koja je časno i pošteno pobijedila u Domovinskom ratu…

Veterani 5.gardijske brigade na svečanostima, obljetnicama i drugim prigodama, na kojima bude prisutan ovakav predsjednik, neće sudjelovati...

Podijeli

Priopćenje Veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi“u cijelosti…

Veterani 5. gardijske brigade „Sokolovi“ oštro osuđuju izjavu

Predsjednika RH Zorana Milanovića

Udruga veterana 5.gardijske brigade „Sokolovi“ oštro osuđuje i s prezirom odbacuje izjavu predsjednika RH gosp. Zorana Milanovića koji je na komemoraciji u Jasenovcu, između ostalog, izjavio da ploču sa poginulim HOS-ovcima treba skinuti i negdje baciti.

Ovakva izjava iziskuje, u najmanju ruku, ispriku.

Dragovoljci HOS-a su dio pobjedničke hrvatske vojske koja je časno i pošteno pobijedila u Domovinskom ratu, oslobodila ovu zemlju i bilo kakvo poistovjećivanje s nekim drugim vojskama ili totalitarnim režimima iz prošlosti za nas dragovoljce je sramotno i neprihvatljivo.

Ako on sam nije bio dragovoljac Domovinskog rata ili njegov sudionik, mogao se posavjetovati, prije ovakvih sramotnih izjava, sa svojim savjetnikom za hrvatske branitelje generalom Marijanom Marekovićem, koji vjerojatno zna tko su bili HOS-ovci i kakav je njihov doprinos u Domovinskom ratu.

Ako se sjećamo u predizbornoj kampanji, predsjednik je tvrdio kako će biti predsjednik svih građana što je daleko od istine nakon ovakve izjave.

Naime, ti poginuli čija se imena nalaze na ovoj ploči ili na svim drugim pločama s imenima poginulih diljem lijepe naše, nečija su djeca, muževi, očevi, dio nečijih obitelji i danas su građani ove ispaćene zemlje i spomenike njihovih najdražih, po predsjedniku RH, treba negdje baciti.

Spomenik poginulih dragovoljaca HOS-a treba negdje baciti, dok spomenici agresorske, okupatorske, četničke vojske mirno stoje širom zemlje na hrvatskom teritoriju i nitko ih i ne pomišlja dirati a kamoli negdje bacati.

Hrvatski vojnik je kršćanin, katolik i odgojen je da nigdje ne baca i da ne ruši ničije spomenike, što se nakon ovakve izjave, to ne može reći za predsjednika i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga RH, istih onih oružanih snaga koje su nastale na temeljima dragovoljaca i postrojbi iz Domovinskog rata i temelj su današnje hrvatske države.

Na svečanostima koje govore o dragovoljcima HOS-a, dragovoljcima i veteranima iz Domovinskog rata, koji govore o časnim bitkama iz Domovinskog rata, ovakav predsjednik nije dobro došao.

Veterani 5.gardijske brigade na svečanostima, obljetnicama i drugim prigodama, na kojima bude prisutan ovakav predsjednik, neće sudjelovati, stoji u priopćenju.

„Za Dom spremni, Domovini vjerni!“

Predsjedništvo UV5GBR „Sokolovi“


Podijeli