Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Iako su zajedno putovali iz Londona u Zagreb, Vesna Todorić po proceduri nije smjela sjediti kraj svog supruga. Njega su čuvala trojica tjelohranitelja, a snimanje i fotografiranje je bilo strogo zabranjeno…

Vesna Todorić doletjela je Zagreb iz Londona zajedno sa svojim suprugom Ivicom i sretno su stigli u Zagreb. Dočekala ih je policija i uz policijsko osiguranje sretno s stigli u Remetinec gdje se rastaju. Ivica ide iza brave a Vesna kući.

Poletjeli su nešto poslije 18 sati, a zrakoplov je stigao u zražnu luku i Todorić je zaobilaznicom odvezen u zatvor Remetinec pod mjerama osiguranja. U Remetincu su ga dočekala širom otvorena vrata i kako u Tv emisiji kažu, odmah se pristupilo svim zatvorskim procedurama.

Prije samog polijetanja Vesna Todorić kratko je iskomentirala izručenje koje se dobro vidjelo i čulo u jednoj Tv emisiji.

Naime, novinarka je pitala suprugu Ivice Todorića o tom , smatra li ona da je Todorić kriv, na što je dobila odgovor gospođe Todorić; Vidjet će te da on nije ukrao niti jedne lipe, kunem vam se u svoje unuke. – Kako biste se vi osjećali da vas izručuju? On je nevin čovjek, ništa nije ukrao. Ja idem doma, a on u pritvor – kazala je ucviljena Todorićka. Na pitanje o bogatstvu Todorićka nije niti htjela odgovoriti- već je samo rezignirano odmahnula rukom te još pridodala da uvjeti u kojim je živjela sa svojim suprugom u Engleskoj ne bi poželjela nikom. Takve je odgovore Vesna Todorić izrekla, očito potresena što ubrzo stiže u Hrvatsku gdje će se morati rastati sa svojim suprugom koji će večeras  prenoćiti u Remetincu.

Pretpostavke su da će Todorić sutra ići na sud, a sve ostalo je stvar DORH-a i sudišta koje po sucu Turudiću ni u kom slučaju ne bi po svim međunarodnim pravima smjelo trajati 10 godina i više , što se , kako je rekao- samo događa u Hrvatskoj. Takvih je nekoliko suđenja u našoj zemlji , a što se nikako ne bi smjelo događati ,jer to niti je pravično a niti je normalno, rekao je Turudić.

Novinar HRT u javljanju uživo za Tv emisiju neupućeno je pobrojao proceduru koja će se odvijati u Remetincu prema Todoriću- koji se sad tretira zatvorenikom te je rekao da će Todorić bit pregledan “do gola” i da će mu biti oduzete sve privatne i osobne stvari i da će ga smjestiti u ženski dio zatvora radi sigurnosti, blenuo je taj novinar. Očito novinarsko nagađanje koje je novinar HTV-e spomenuo u svom javljanju u Tv emisiju je puko nagađanje jer će Todorič kao i svi ostali zatvorenici koji dođu u Remetinec biti ponajprije identificiran od strane osoblja zatvora i u pratnji jednog ili dvojice pravosudnih policajaca biti sproveden u sobu za pregled. Nadalje će se Todoriću ostaviti nužne stvari, stvari za osobnu higijenu, kao i svima, jer je stigao večeras, po noći i biti će sproveden u odvojenu sobu u kojoj će neko moguće vrijeme boraviti sam uz čestu prismotru, ukoliko ga se ne pusti uz jamčevinu da se brani sa slobode, jer je Todorić ispunio sve one procedure koje je po zakonu bio dužan ispuniti te se javio u zakazano vrijeme u zatvor, tj nije kasnio.

Ukoliko Todorić ostane u istražnom zatvoru na prvi rok od 30 dana, za što ne postoje uvjeti , a to su potvrdili u odvjetnici, jer Todorić ne može više utjecati na svjedoke, kao zatvorenik će dobiti svoju -odvojenu sobu sa 2 ležaja i lako moguće jednog zatvorenika u sobi, jer u zatvoru nitko ne smije u sobi biti sam. Kad smo već kod tog, niti Ivo Sanader nije bio sam u sobi već je dobio jednog zatvorenika iz sigurnosnih razloga, da mu ne daj Bože ne bi pozlilo i da ovaj drugi može pozvati pomoć. To je praksa u svim hrvatskim zatvorima.

Turudić je rekao da Todorić nije pobjegao iz Hrvatske, jer ga je DORH teretio samo za to da ne utječe na svjedoke a nije mu oduzeo putovnicu. Na taj se način nije ogriješio o jadni hrvatski zakon pun rupetina.

Obzirom na težinu djela za koje ga sud tereti policija i DORH su odmah MORALI Todorića smjestiti u zatvor na odjel istrage, što nije urađeno, zasigurno mu na taj način pogodujući da ima vremena na slobodi prikupiti sve dokaze što u pritvorskoj istrazi ne bi imao mogućnost.

Međutim ovdje se pojavila jedna velika “pogreška” u djelovanju DORH-a, jer je Todorić kao osumljičenik odmah trebao biti smješten u zatvor, ali prema njemu kao prema “malim ribama u Hrvatskoj” DORH nije poduzeo tu radnju. Tada je Todorić iskoristio tu šupljinu (popust) u hrvatskom zakonu (koji je pun šupljina!) te je potpuno normalni otišao u Englesku i tamo se prijavio nadležnim organima iskazujući ogromno nepovjerenje prema korumpiranom hrvatskom pravosuđu za koje je i sudac Turudić večeras rekao da se pod hitno moraju mijenjati mnogi zakoni ili članci u ZKP, što do sada nije urađeno.

Sve ostalo o Todoriću ovih dana puniti će naslovnice tiskovina i razno raznih portala koje će oko 70- 90% biti fake news ili izmišljene i neupućene vijesti poradi tiraža i klikova, sličnih javljanju novinara HTV-e u živo u jednoj Tv emisiji..

M.M.Viribus Unitis

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest − sedamnaest =