Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Novinar Velimir Bujanec u facebook statusu osvrnuo se na još jedan spin hrvatskih medija, konkretno Jutarnjeg lista:

“SKANDALOZNO: YUtarnji dao duplericu bratu ratnog zločinca iz Vukovara, osuđenog na 20 godina! Slobu prikazuju kao žrtvu, a njegov je brat Radivoje ljudima odsijecao glave!

YUtaranji list prije dva dana donio je tekst novinara Nikole Patkovića, u kojem svoju “srcedrapajuću“ priču iznosi izvjesni Slobodan Jakovljević, Srbin iz Vukovara – kojega prikazuju kao “žrtvu rata“…

Zanimljivo je kako je YUtarnji prešutio podatak da je brat Slobe Jakovljevića – Radivoje Jakovljević, zvani Frižider, jedan od najmonstruoznijih vukovarskih zločinaca. Sud u Vukovaru Radivoja Jakovljevića u odsutnosti je osudio na 20 godina zatvora, a evo samo nekih detalja iz presude koju posjeduje redakcija Bujice: “Zajedno s nekoliko neutvrđenih osoba strijeljao je osam ili devet osoba, a potom je strijeljao još dvije osobe – i to jednog bivšeg pripadnika policije i nepoznatog mladića iz Sotina… Pljačkao je zarobljenike pa je tako Fanolu Gojaniju uzeo 2.000 DEM… Fizički je zlostavljao zarobljene civile u Vukovaru… Iz grupe zarobljenika izdvojio je pripadnika albanske narodnosti, imenom Daut i dok su ga drugi pripadnici srpskih postrojbi držali, nožem mu presjekao vrat i odrezao glavu… Fanolija Gojanija je pokušao ubiti, u čemu ga je spriječio nepoznati oficir JNA… Zajedno s nekoliko osoba, zlostavljao je vukovarskog Roma Zdravka (sina Đene) zvanog Edi, potom ga je usmrtio hicima iz automatske puške…“

Brat Slobe Jakovljevića, “zvijezde“ duplerice YUtarnjeg, činio je nezamislive zločine na vukovarskom Veleprometu, a viđen je i na Ovčari… Živi na sigurnom – u Srbiji, nedostupan je hrvatskim vlastima koje nikada nisu zatražile njegovo izručenje. Bratu Slobi Jakovljeviću Hrvatska država isplaćuje mirovinu zbog gubitka oca kao “civilne žrtve rata“!

Zanimljivo je kako je ovo već druga zaredom duplerica koju YUtarnji list daje “jadnim“ vukovarskim Srbima. Prvu je, baš na dan prosvjeda u Vukovaru, dobio potpredsjednik SDS-a, notorni Đorđe Ćurčić, kojeg su prikazali kao “finog obiteljskog čovjeka“, a on sam je u policijskoj istrazi priznao da je za vrijeme stravičnog pokolja ranjenika iz vukovarske bolnice bio na Ovčari, ali da je tamo 20. studenog “brao kukuruz“…

Iz izvora bliskih redakciji YUtarnjeg doznajemo da ovakve duplerice nisu stav svih novinara, urednika i uprave, a da su ovakve objave uglavnom rezultat lobiranja Pupovčeve bliske prijateljice Slavice Lukić.

SCREENSHOT: YUtarnji je Jovana Jakovljevića predstavio kao “prvu žrtvu” Vukovara, baš kao da se pokolj i masakr naših redarstvenika u Borovu Selu, dva mjeseca ranije, u svibnju 1991. – nije ni dogodio!”, objavio je Bujanec na Facebooku.

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

11 KOMENTARI

 1. mi imamo takozvanih naših ljudi gorih od samih neprijatelja Hrvatske ! ne znam do kada će njihovi glasovi biti uvijek prvi i na vrhu , da li je vrijeme da se ovakvi marginaliziraju !!! Glas Domoljuba se ne čuje ili ne žele da se čuje !

  • pa bi bili ka i oni i njihovi pomočnice petokolonaši štakorosapijensi il kozosapijensi koji vole snjima skakutat plemenski ples odbjegle sekte Bugarskih robova sa 2 prsta u čmaru pa skakuči u rikverc poznat ka Kozaračko kolo skoči jače da ti padnu gače upri jače da se bolje prašie

 2. Niti je Jovo nefužan, no nizi je Radivoje Jakovljević zvani Frižider njegov sin! Sinovi Jove Rakijice Jakovljevića se zovu Zoran i Slobodan, a onaj klošar i zločinac nije u nikakvom srodstvu sa Jovom Rakijicom. Nije dobro širiti lažne vijesti pogotovo ne za ljude koji žive u Vukovaru, pa dolazile one od Jutarnjeg ili od Bujanca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan + šest =