Podijeli

Za malu Milu, koja je prije godinu dana oboljela od akutne mijeloične megakariotične leukemije, doborovljnim donacijama skupljeno je više od 8. miijuna kuna…

“Skupljen je taj nevjerojatan iznos, nemam riječi, hvala puno svim ljudima, ne znam što bi rekao”, rekao je za 24 sata Milin tata Marin Rončević iz riječke bolnice. Za liječenje dvogodišnje djevojčice u Philadelphiji potrebno je skupiti 18 milijuna kuna. Ona boluje od akutne leukemije i roditelji smatraju da više šanse ima u bolnici u Americi u kojoj se liječila i Nora Šitum.

Nalazi punkcije su joj dobro i ukoliko se iz Amerike danas do kraja dana ne jave s cijelim planom liječenja, Mila će u subotu početi u Hrvatskoj dobivati lijek Clofarabin koji se posljednji daje u fazi liječenja leukemije.

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

“Za akciju je otvoren poseban izdvojeni račun sa kojeg će sva sredstva ići za liječenje Mile, a u slučaju da novac ostane, prenamijenit će se za prvu sljedeću akciju za liječenje djeteta”, kazala je Đana Atanasovska i dodala kako je kontaktirala i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje o tome mora biti obaviješteno.

“Prije 6 godina svi ste se ujedinili za našu Noru i svi zajedno smo napravili čudo! Danas čudo treba naša Mila! Nema te cifre koju lavina dobrote ne može dostići. Budimo svi zajedno Milino čudo! Pomaknimo granice još jednom! Mila nas treba. Idemo”,  poručila je Norina majka.

Ako želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.    

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Donacije možete uplatiti koristeći sljedeće podatke:

Žiro račun humanitarne akcije – PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest + jedanaest =