Veliki problemi u Kninu, 7. novozaraženih!…Prva smrt zbog koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji…Zašto sin umrlog od županijskog stožera nije obaviješten da mu je preminuo otac?

Zaključno s utorkom, 45 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa - kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite...

screenshot
Podijeli

U utorak je zabilježen prvi smrtni slučaj zbog koronavirusa u Šibensko- kninskoj županiji. Kako su izvijestili iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije preminula je prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o muškarcu starom 91 godinu s Murtera, kroničnom bolesniku, koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom…

Foto-Braniteljski portal
Foto-Braniteljski portal

Također, u utorak je potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus SARS-CoV19 i svi su vezani uz kninsku bolnicu. Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata sa Odjela fizijatrije /OVB „Hrvatski ponos“ Knin, dvoje zdravstvenih djelatnika kninske bolnice i tri osobe koje su imale obiteljski kontakt sa zaraženom osobom.

– Zaključno s utorkom, 45 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa – kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema njegovim riječima, na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni.

Gradski stožer Knina poručuje: “Ne okupljate se na Marunuši i na Krčiću!”

Marunuša i Krčić su inače dvije omiljene destinacije za druženje kninjana…

„Na svima nama je da se odgovorno ponašamo i pobrinemo se da ne dođe do širenja zaraze”, rekao je u programu HR Knina Marijo Ćaćić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Knina. Naime, posljednjih dana nije zadovoljan ponašanjem pojedinih građana, osobito mlađih koji se okupljaju na sportsko-rekreacijskoj zoni Marunuša kao i na izletištu uz Krčić. Stoga će Gradski stožer u suradnji s policijom pojačati nadzor u gradu.

 


Podijeli