Velika žalost, bol i tuga u Posušju. Shrvani roditelji se oprostili od djece: ‘Pustite me unutra, želim ih vidjeti’

“Pustite je da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo”, očajno je zapomagao otac ugušene djevojke...

Podijeli

Osam mladih ljudi ugušilo se plinom nedaleko Posušja u novogodišnjoj noći, objavili su iz policije…

„Istina je. Osmero mladih je stradalo“, rekli su za iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke.

Nezapamćena nesreća dogodila se u mjestu Tribistovo gdje je osmero mladih iz mjesta Rakitna i Posušja čekalo Novu godinu.

Na licu mjesta je policija, tužitelj i druge službe koje provode očevid i utvrđuju razloge nesreće.

Neslužbeno, riječ je o četiri djevojke i četiri mladića, svi imaju 20 godina. Do nesreće je došlo uslijed problema s agregatom u vikendici u kojoj su čekali Novu 2021, javlja Večernji.ba.

Na Facebooku se oglasila i Općina Posušje.

“Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad”, napisali su.

“Što reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno”, kazao je načelnik općine Posušje Ante Begić.

Kako doznajemo od rodbine oni su tijekom cijele novogodišnje noći komunicirali s rodbinom i prijateljima šaljući i fotografije. Okupili su se u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu, te su se grijali na agregat, piše večernji.hr. Po prvim informacijama upravo je agregat koji proizvodi električnu energiju izazvao tragediju, no policija nije u to bila sigurna zbog čega su tijela poslana na obdukciju. Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, prema Večernjakovim informacijama u kući su mladi donijeli i ‘plinski top’, koji uspješno zagrijava prostorije, no i jako brzo ‘isisava’ kisik.

– Ne može se tvrditi je li njihovu smrt izazvao agregat.

Pripadnici policije zajedno s dežurnim tužiteljem proveli su istragu te će se na kraju utvrditi što se točno dogodilo – rekao je ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić. On je opovrgnuo navode pojedinih medija kako su hitne službe zatekle još dvije osobe koje su po tim tvrdnjama bile u kritičnome stanju. – Na licu mjesta zatečeno je osam osoba – dodao je Galić.

Nezapamćena je to tragedije za Posušje, a napose za mjesto Rakitno iz kojega je čak šestero mladih.

I svijetlost vječna svijetlila Njima

D.K. / Braniteljski portal

 


Podijeli