VELIKA TRAGEDIJA! MORH: Poginula dva pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u padu školskog zrakoplova ZLIN242L,kod Zadra…

U padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula su dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva...

Podijeli

Vojni školski zrakoplov ZLIN242L, u kojemu su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na redovnom obučnom letu, pao je u četvrtak oko 16 sati kod mjesta Biljane Donje nedaleko od Zadra, a na mjesto događaja upućene su nadležne službe, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH)….

Nedugo nakon te informacije, MORH je potvrdio da su u školskom zrakoplovu ZLIN242L bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te da su oba poginula u padu tog školskog zrakoplova u Biljanima Donjim kod Zadra.

Policija je dojavu o padu zrakoplova zaprimila oko 16 sati, a na teren su prvi stigli vatrogasci JVP Benkovac i ugasili požar na avionu.

– Dvije osobe su smrtno stradale. U ispomoć je došlo jedno tehničko vozilo s posadom iz JVP Zadar.  Više informacija će se znati uskoro, ispričao je za 24 sata Luka Erstić, vatrogasni zapovjednik.

Kako prenosi Hina, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera  Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo obrane će izvijestiti javnost s više informacija kada one budu poznate, priopćeno je.

U padu školskog aviona Zlin poginule dvije osobe…

-U padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula su dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Prema najnovijim informacijama, u padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula su dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Konferencija za medije na kojoj će se izvijestiti o više informacija održat će se u 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku danas, u četvrtak, 7. svibnja 2020. u 20 sati, priopćeno je iz MORH-a.

D.K.


Podijeli