Velika srca međimurskih policajaca: Trebali privesti staricu (80), a umjesto toga platili njezinu kaznu!

Policajci su nakon toga uzeli od starice neplaćeni račun, otišli na poštu i platili kaznu od svojeg novca, staricu naravno nisu priveli...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Kakve policajce ima Međimurje saznati ćete iz sljedećeg primjera koji se dogodio u jednom međimurskom selu.

Dvojica policajaca dobila su zadatak da privedu žensku osobu zbog toga što nije platila neku kaznu. Jedan od njih ispričao je detalje za Muralist.

“Došli smo pred kuću, pozvonili, a vrata nam je otvorila osamdesetogodišnja starica. Rekli smo joj da je moramo privesti zbog neplaćene kazne na što je ona odgovorila: Sineki moji, sam počekajte kaj se oblečem i odma idem z vami”.

Zatim smo je upitali zbog čega je ta kazna, a ona nam je pokazala trošni dimnjak kojeg su podupirale ljestve.

“Dojšo je dimnjačar i štel očistiti dimnjaka. Jo sem mu rekla nek nejde po tejm lojtrama jer bo se dimnjak zrušil, a z njim i cejla hiža. Un je nej vupo pa me je prijavil kaj sem mu nej dola čistiti i za to sem dobijla kazno štero nebrem platiti jer nejmam peneze.”

Policajci su nakon toga uzeli od starice neplaćeni račun, otišli na poštu i platili kaznu od svojeg novca, staricu naravno nisu priveli.

Naš sugovornik nastavlja: “Dao je svaki polovicu novaca, odrekli smo se dva, tri gableca. Jednostavno nismo imali srca postupiti drugačije”, donosi mnovine.hr

I što sada reći na ovo? Samo bravo naši dečki, hvala vam policajci na ovakvom postupku, a starica bi sigurno dodala, Bog vam plati!

I.V.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

43 KOMENTARI

 1. SVE POHVALE POLICAJCIMA I ZA PRIMJER KAKO SE VOLI SVOJ NAROD.POHVALA I ŠTO SI NISU DOZVOLILI PONIŽAVATI PRED KORUMPIRANIM PRAVOSUĐEM.POLICAJCI HVALA NA LJUDSKOSTI.POSTUPILI KA PREMA SVOJIM RODITELJIMA!!!!!! UZOR STE!!!!

 2. Sad se treba pobrinuti za staricu kako moze tako lose zivjeti gdje je tu opcina Centar za soc skrb. Trebamo se svi sloziti i skupiti za staricu da moze normalno zivjeti. Zacudjena sam da moze ovako nesto u Medjimurskoj Opcini biti?

  • Opet drzava to je stvar Opcine a isto tako i mjestana. Kako bi ja mogla gledati da jedna starica kraj mene ovako strasno zivi. Medjimurski narod je jako bogat ali bogati se ne okrecu.

 3. Sve pohvale za ove decke..
  Ovo je jedan u nizu dokaza da se i nasi hrabri policajci suosjecaju sa katastrofalnom ekonomskom situacijom i da i oni, iako obavljaju cesto puta nezahvalan posao kao ovo privodjenje bakice, i te kako imaju toplu dusu i srce i pomazu koliko mogu a da ne ugroze svoj posao..
  Upravo zbog ovakvog slucaja jos vise sam ponosnija sestra i teta hrvatskog policajca i mlade policajke??❤

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × četiri =