VELIKA ČAST: Dr. Ivan Đikić izabran za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti

Članstvo u Američkoj akademiji znanosti i umjetnosti pruža mi dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas ( četvrtak 25. travnja)  je Američka akademija znanosti i umjetnosti objavila listu novoizabranih članova u 2019. godine. Među njima je i dr.Ivan Đikić, hrvatski znanstvenik koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu…

Od 1780. godine, Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima, u skladu s vizijom osnivača “njegovati svaku umjetnost i znanost koja bi mogla unaprijediti interes, čast, dostojanstvo i sreću slobodnih, neovisnih i kreativnih ljudi”. Članovi Akademije su svjetski lideri i predstavljaju najinovativnije mislioce u svojim područjima. Među njima je više od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade.

” Jako sam počašćen što se mogu pridružiti ovom krugu istaknutih osoba. Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima mog laboratorija, mojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i mojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu ”, komentirao je dr. Ivan Đikić nakon što je obaviješten o svom izboru.

Dr. Ivan Đikić / Foto: Fenix
Dr. Ivan Đikić /
Foto: Fenix

Strastven prema znanosti i obrazovanju, također je iskoristio priliku da pošalje poruku generacijom mladih: “Želim naglasiti da je znanost divna profesija u kojoj možemo slobodno istraživati, testirati ​​nove ideje, biti kreativni i radoznali, doprinositi društvu te prenositi svoja znanja na studente i kolege širom svijeta. Članstvo u Američkoj akademiji znanosti i umjetnosti pruža mi dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih ”

Ivan Đikić izabran je u sekciju prirodnih znanosti. Među izabranim članovima Akademije ove godine je i Michelle Obama. Svečana ceremonija ulaska u Akademiju biti će održana u listopadu 2019 godine u Cambridge/u, Massachusets.

Važnost rada dr. Ivana Đikića i njegovog teama za svjetsku znanost i reformu hrvatske znanosti i etičkih standarda rano je prepoznata od kolegija žirija Domovnice Večernjeglista te okupljenih poduzetnika, prvenstveno GIU INGRA-DET-a, koji uvaženom profesoru i njegovim projektima pružaju materijalnu i tehničku podršku, piše fenix-magazin.de..

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

6 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × jedan =