VAŽNO -21.LISTOPADA 2017 SVI U BAĆIN…Obilježavanje godišnjice pokolja nevinih civila u Baćinu…(UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U neposrednoj blizini masovne grobnice, nalazi se i Spomen soba za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu koji su živjeli na području naše općine ili su tu stradali, ukupno 137 žrtava...

Spomen obilježje -Baćin/ Foto-Braniteljski portal
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nadamo se i vjerujemo da će ove godine cijeli državni vrh nazočiti ovoj tužnoj obljetnici

Prije 26 godina, 21. listopada 1991. godine u naselju Baćin, u Općini Hrvatska Dubica srbi su počinili jedan od najstrašnijih zločina nad hrvatskim civilima.

U proljeće 1997. iz masovne grobnice su ekshumirana tijela 56 nevino stradalih civila. To je druga po broju žrtava masovna grobnica u Republici Hrvatskoj, za čiji zločin još nitko nije odgovarao.

U neposrednoj blizini masovne grobnice, nalazi se i Spomen soba za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu koji su živjeli na području naše općine ili su tu stradali, ukupno 137 žrtava.

Obljetnici ovog stravičnog pokolja u Baćinu, dugi niz godina nitko iz državnog vrha nije nazočio, te se nadamo i vjerujemo, da će se ove godine na obljetnici stravičnog pokolja u Baćinu pojaviti svi predstavnici državnih institucija, koje drže do obrambenog Domovinskog rata i nevinih hrvatskih žrtava, za koje do sada nitko nije odgovarao.

Nadamo se i vjerujemo da će ove godine cijeli državni vrh nazočiti ovoj tužnoj obljetnici

Općina Hrvatska Dubica svake godine 21. listopada, prigodnom komemoracijom obilježava godišnjicu stradanja nevinih civila i odaje dužnu počast svim nevino stradalim civilima i svim hrvatskim braniteljima. Pozivaju se svi mještani naše općine, da ukoliko to žele, prisustvuju svečanoj komemoraciji, a ovogodišnji program obilježavanja možete pogledati ovdje.

Organiziran je i prijevoz autobusom koji kreće u 9,45h iz donjana (H. Dubica) i kupi sve koji žele nazočiti obilježavanju navedene godišnjice te ih po završetku vraća kući.

Također, od 17.-20. listopada za sve zainteresirane bit će otvorena Spomen soba u Baćinu. Zainteresirane grupe ili pojedinci Spomen sobu mogu posjetiti svaki dan u terminu od 11,00-16,00 sati. Zbog lakše organizacije obilaska, molimo grupe da se prethodno najave na broj telefona 044/855-002 .PROGRAM OBILJEŽAVANJA-BAĆIN OVDJE

Program_obiljezavanja_Bacin

Rekonstrukcija pokolja- Video sadrži uznemirujuće snimke

A.K./Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Comments are closed.