VATROGASCI ŠOKIRANI Netko je postavio kamene gromade na pristupne puteve kod Bribira

Požar kod Đevrsaka aktivan je gotovo 24 sata, a u utorak kasno poslijepodne zapovjednik JVP-a Šibenik zapovjedio je evakuaciju zaseoka Pavići, Miloševići i Bribir. Od tamo je evakuirano ukupno 39 osoba koje su...

Foto: Miroslav Lelas
Podijeli

Posljednjih tjedan dana najviše požara zabilježeno je u Šibensko-kninskoj županiji. U utorak navečer bila su aktivna još dva – kod Đevrsaka i na Promini gdje vatra guta planinu šesti dan za redom.

Požar kod Đevrsaka aktivan je gotovo 24 sata, a u utorak kasno poslijepodne zapovjednik JVP-a Šibenik zapovjedio je evakuaciju zaseoka Pavići, Miloševići i Bribir. Od tamo je evakuirano ukupno 39 osoba koje su smještene u skradinkoj školskoj dvorani.

U utorak navečer naš fotoreporter boravio je na požarištu kod Bribira. U vrijeme dok je s vatrogascima boravio na lokalitetu Bribirska Glavica svjedočio je zabrinjavajućem prizoru. Naime, na pristupne puteve netko je postavio kamene gromade i tako blokirao vatrogasce u namjeri gašenja požara na tom području. Tko je i kada postavio kamenja na puteve nije poznato, no tamo se ni u kojem slučaju nisu trebala naći.

 Foto: Miroslav Lelas

Kako smo doznali od glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika, Darka Dukića, otklonjena je opasnost za kuće i stanovnike ovog područja. Iako još ima dosta otvorenog plamena, situacija je kudikamo bolja nego u ranu večer, a tome je doprinijelo i naglo slabljenje vjetra. Na požarištu se nalazi tridesetak vatrogasaca s 10 vozila.

D.K

 

 

 


Podijeli