Podijeli

U požaru koji je u petak ujutro izbio u ulici Ljudevita Posavskog 48 nastala je šteta u prostorijama Društva za zaštitu potrošača Hrvatske „Potrošač“, neslužbeno se doznaje od zagrebačkih vatrogasaca koju su vatru svladali u nešto manje od dva sata.

U intervenciji je sudjelovalo 16 vatrogasaca s pet vozila, koji su dojavu o požaru dobili u 8,45 sati, a ugasili ga oko 10,30 sati.

Od zagrebačke policije doznaje se da je u tijeku očevid kojim bi trebao biti utvrđen uzrok požara.

Udruga Potrošač bavi se pružanjem pomoći građanima u zaštiti njihovih prava kao potrošača te potiče prilagodbu hrvatskog zakonodavstva standardima zaštite potrošača u razvijenim zemljama.

Po riječima udruge Potrošač Igora Vujovića “u dim je otišlo 15 godina života”. Vatra je zahvatila dvije prostorije veličine 20 metara četvornih udruge Potrošač koja se nalazi na prvom katu, a uništila je pet računala, arhivu, dokumentaciju, ormare i stolove.

Požar je uočila djelatnica udruge oko 8,30 sati kad je došla na posao. „Otvorila je vrata prve sobe i šikljao je dim, nakon 10-ak minuta došli su vatrogasci koji su se probili u drugu prostoriju i uspjeli spriječiti daljnje širenje požara.H

I.V.


Podijeli