UZNEMIRUJUĆE! DAN UŽASA 5. veljače 1994. srpska vojska je usred bijela dana ispalila teške minobacačke projektile na sarajevsku tržnicu Markale. Ubijeno je 68 ljudi, masakrirano i ranjeno 144 osobe

Među ubijenim i ranjenima bilo je i djece...

Podijeli

FOTO-screenshot

05. veljače 1994. srpska vojska je usred bijela dana ispalila teške minobacačke projektile na sarajevsku tržnicu Markale. Ubijeno 68 ljudi, a masakrirano i ranjeno s vrlo teškim posljedicama amputacija dijelova tijela 144 osobe. Među ubijenim i ranjenima bilo je i djece…

Foto-Twitter

Tijekom srpske opsade Sarajeva ubijeno je 14 011 ljudi, od čega 1 601 dijete. Svako deseto dijete, a to znači više od 150 djece, srpska vojska ubila je namjerno iz snajpera, što svjedoče rane od metka u glavi i predjelu srca.

Srpska vojska u Sarajevu, nije imala ni milosti, ni vojničke časti, ni ljudskosti. Kao ni u Vukovaru, Srebrenici, Škabrnji, Kosovu… gomilanje najgorih zločina na zločin. No Sarajevo muči sličan problem kao i Vukovar: gotovo nitko nije procesuiran za te zločine osim zapovjednika Romanijskog korpusa u Haagu Stanislava Galića. A na sudovima u Bosni i Hercegovini – nitko. Zločinci i dalje žive među i sa svojim žrtvama.

POTRESAN I UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Pokolji u Sarajevu bili su dio velikosrpske opsade i pokušaja da se od BiH i Sarajeva napravi Velika Srbija. Nastala je genocidna tvorevina Republika Srpska, koja i danas prijeti odvajanjem od BiH i priključenjem Srbiji.

Brojne zločine u Sarajevu počinile su srpske snage koje su činile: JNA,  Vojska Republike Srpske, četnicirazni dragovoljci i druge paravojne formacije. Svi oni su Sarajevo držali u okruženju 1425 dana, što je najduže u povijesti suvremenog ratovanja. Tijekom opsade ubijeno je 14 011 ljudi, od čega više od1 601 dijete.

D.K.


Podijeli