(UŽIVO-VIDEO) Objavljeni identiteti hrvatskih pilota poginulih kod Zadra: U avionu su bili najmlađi član ‘Krila Oluje’ Marko Novković i kadet Luka Jagetić…Damir Krstičević podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i Ministra obrane RH…

Izražavam najiskreniju sućut obiteljima poginulih pilota...

Podijeli

Na konferenciji povodom pada vojnog aviona govore ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj…

mjesto pada aviona HRZ-Foto screenshot

U 19:45  u Zemuniku počela je izvanredna konferencija za medije MORH-a, nakon što se iza 16 sati srušio vojni avion u kojem su poginula dva vojnika.

-VELIKA TRAGEDIJA! MORH: Poginula dva pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u padu školskog zrakoplova ZLIN242L,kod Zadra…

Admiral Robert Hranj rekao je da su u padu stradali instruktor natporučnik Marko Novković i polaznik, poručnik Luka Jagatić.

Još se ne zna utrok pada. Formirano je istražno povjerenstvo. Hranj je izrazio suću obiteljima.

Na konferenciji je rečeno da je avion pao pola sata nakon polijetenja. S avionom nije bilo problema, a Marko Novković bio je vrlo iskusan.

Dobio sam informaciju o nesreći oko 16, 01 sati, kaže Damir Krstičević.

Izražavam najiskreniju sućut obiteljima poginulih pilota.

Tijekom puta čuo sam se sa predsjednicima Republike i Vlade i izvijestio sam ih o ovom tragičnom događaju,

Jako je teško izgubiti vojnika, kaže Krstičević, koji je napomenuo i tragičnu nesreću sa helikopterima gdje su izgubljena dva mlada života.

Vrlo je važno govoriti istinu i biti jako transparentan, a formirao sam i povjerenstvo sa glavnim zrakoplovnim izstražiteljem koji treba napraviti detaljan izvještaj o ovom događaju.

Ministar Damir Ksrtičević rekao je da je jako teško izgubiti vojnika.

Naložio sam Načelniku Glavnog stožera da  formira svoje  istražno povjerenstvo s ciljem da se ispitaju sve vojne okolnosti, sa ciljem obuke i sveg što se treba istražiti od zapovjednog pa do ostalih radnji.

Izražavam sućut svim pripadnicima HRZ i cijeloj hrvatskoj vojsci.

Ja sa ovim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane, rekao je Krstičević, očito shrvan ovom teškom tragedijom.

M.M.VELIKA TRAGEDIJA! MORH: Poginula dva pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u padu školskog zrakoplova ZLIN242L,kod Zadra…


Podijeli