Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U Francuskoj bjesni pravi mali rat..Sa društvenih se mreža brišu sva videa iz Francuske…

Pariz je već četvrti tjedan pod opsadom: Vlada je na ulice poslala 89.000 policajaca, od kojih samo u Parizu 8000. Prosvjednici su također brojni, a sukob je danas započeo kad je policija prosvjednike pokušala zaustaviti barikadama i suzavcem.

Prema procjeni policije, na slavnoj aveniji Champs Elysees okupilo se oko 15000 prosvjednika. Nekoliko tisuća prosvjednika su oko Slavoluka pobjede koji je u prošlosubotnjem prosvjedu išaran graffitima, kada su prosvjednici palili automobile.

Velik je broj uhićenih među kojima ima i malodobne djece.

Je li ovo Macronov kraj?

Diljem zemlje raspoređeno je 89.000 policajaca, od kojih u Parizu 8000.

Deseci ulica u središtu Pariza zatvoreni su za promet, a zatvorene su i glavne turističke atrakcije poput Eiffelovog tornja, muzeja Orsay, umjetničkog centra Pompidou i Louvrea.

Globalističke elite ni u snu nisu mogli zamisliti ovakav otpor naroda, koji se za sad događa u Francuskoj, ali po svemu sudeći otpor bi se “mogao proširiti” na više zemalja članica EU!?

Kako prenose strani mediji, policija je zabranila prosvjednicima u žutim prslucima da se ukrcaju na vlakove u drugim dijelovima Francuske koji su trebali krenuti prema Parizu. To je dio strogih mjera sigurnosti koje su uveli kako bi spriječili prošlotjedne scene. Skupina koja je stigla iz Normandije izjavila je za AP kako su vidjeli na brojnim postajama policiju koja je blokirala ulaz ljudima u prslucima. Slične scene odvijale su se i na linijama koje su s juga zemlje vodile prema Parizu. Policija kaže da moraju potvrditi identitet svih putnika i zaustaviti one s opremom koja bi mogla izazvati štetu ili ozlijediti ljude‘.

Uz to, navodi se da su novinarima oduzeli zaštitnu opremu, javljaju tamošnji mediji.

Strah od novog vala nasilja u Francuskoj bio je opravdan uoči novog prosvjeda ‘Žutih prsluka’. Prosvjedi su počeli uhićenjem više gotovo 500 ljudi, javlja Russia Today, ali i bacanjem suzavca na prosvjednike na Elizejskim poljanama odmah nakon 10 sati.

Podatke o broju uhićenih objavio je premijer Edouard Philippe koji je izjavio kako je od 481 uhićene osobe, njih 211 zadržano.

Kako prenosi Washington  Post, policija je ispalila suzavac na veliku skupinu ljudi koja je htjela marširati prema predsjedničkoj palači u Parizu. Kako im je bio blokiran put, pokušali su proći kroz okolne ulice, ali policija je uzvratila suzavcem.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + četiri =