UŽIVO Andrej Plenković:U Hrvatskoj je zaraženo još 46 osoba. Ukupan broj zaraženih je 361… “Za očekivati je još više zaraženih. Nemojmo koristiti ove krize za profitiranje”

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

* U Hrvatskoj je 361 zaraženi, ozdravilo je petero ljudi

* Od danas se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta

* Prema koronavirus.hr, u svijetu su 382.000 zaraženih

Tijek događaja pratite u nastavku.

15:00 Nakon potresa osvrnuo se i na borbu protiv epidemije koronavirusa

“Obavlja se veći broj testova i za očekivati je da će biti još više zaraženih. Nemojmo koristiti ove dvije krize za profitiranje. Inspektorat će voditi računa da nitko u krizi ne zarađuje više nego što je normalno i ne podiže cijene bez razloga”, rekao je,donosi dnevnik.hr. 

Kazao je i kako će se sastajati svaki dan, ako to bude potrebno.

14:59 Premijer je prvo izvijestio o stanju nakon potresa

“Sve službe će biti na terenu, statičari će ispitati stanje na terenu. Sad idemo u Studentski dom Cvjetno naselja da vidimo kakvo je tamo stanje s građanima koji su tamo našli smještaj nakon potresa”, rekao je.

14:55 Prije premijera medijima se obratio Gordan Jandroković kazao je kako će se sutrašnja sjednica Sabora održati u zgradi Državnog inspektorata.

“Treći i četvrti kat zgrade Sabora nije u funkciji. Ne funckionira ni Sabornica. Pomoći ćemo Vladi u donošenju zakona”; rekao je Jandroković i dodao kako su saborski zastupnici koji putuju na sjednice izuzeti od mjera zabrane napuštanja prebivališta.

14:43 Premijer Andrej Plenković obratit će se javnosti nakon još jednog kriznog sastanka državnog vrha u NSK.

14:35 Čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač je u samoizalaciji jer je prošlog tjedna imao kontakt s prvom i zasad jedinom osobom iz Međimurja kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom. Zbog kontakata sa zaraženim u Međimurju je izolirano 75 osoba.

14:09 U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 28 pozitivnih osoba na koronavirus, deset više nego u ponedjeljak, a šest liječnika i 19 medicinskih sestara zabočke Opće bolnice je u samoizolaciji, nakon što je u ponedjeljak pozitivna bila i pacijentica u Jedinici intenzivnog liječenja. Prvotno je njezina rodbina negirala izloženost koronavirusu.

“Pacijenti koji se nalaze u jedinici intenzivnog liječenja su i dalje gore, dobrog su stanja, brinemo se za njih i postupamo s njima kao na sumnju za COVID pozitivne”, naglasio je ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina.

14:08 U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a potvrđena je i prva izliječena osoba koja je puštena kući.

13:51 “Lika je bez novozaraženih. Osoba za koju je 20. ožujka potvrđen pozitivni nalaz na koronavirus dobrog je općeg stanja. U samoizolaciji je 366 ljudi”, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

13:47 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u utorak prijepodne nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dosad su ukupno zaražene 22 osobe, a očekuju se rezultati za 11 nalaza, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako su u posljednja 24 sata zabilježena nova tri slučaja kršenja samoizolacije.

“To je apsolutno neprihvatljivo. Tim maloumnim ljudima poručujem: Prestanite! Prestanite to raditi! Prestanite pucati u ljude! Bog će vas kazniti. Ubijate ljude”, poručio je.

12:39 Nacionalni stožer civilne zaštite ponovio je da propusnice za osobe na koje se ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u najvećem broju slučajeva izdaje poslodavac, a iznimno obiteljski liječnici za potrebe hitne medicinske skrbi te civilna zaštita za putovanja iz obiteljskih razloga.

12:38 Ministar financija Zdravko Marić predstavio je u Banskim dvorima mjere Vlade za pomoć gospodarstvu. Zahvalio je HBOR-u te poručio kako izvrsno funkcioniraju s obzirom na sve okolnosti i činjenicu da su neki njihovi zaposlenici pozitivni na koronavirus. Više o tome ovdje.

12:33 Uprava JANAF-a d.d. na čelu s predsjednikom Uprave Draganom Kovačevićem donira svoje plaće u korist akcija “Zajedno za Zagreb” i “Hrvatska protiv koronavirusa”. Akciji se pridružio i ostatak rukovodećeg kadra Društva, priopćeno je iz JANAF-a.

12:02 U Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih troje oboljelih od koronavirusa. Ukupno je zaraženo 15 osoba.

12:00 Zbog preporuke da se maksimalno smanje socijalni kontakti i širenje koronavirusa, skloništa za napuštene životinje, njih više od 40, morala su zatvoriti vrata posjetiteljima čime se automatski smanjilo udomljavanje životinja, no ne i njihov priljev, pa skloništa “pucaju po šavovima”. Više o tome ovdje.

11:45 Premijer Plenković upravo ima konferenciju za novinare na kojoj je rekao da će gospodarska kriza uzrokovana koronavirusom biti gora nego 2008. Dodao je i da će članovi Vlade plaću za ožujak donirati za štete od potresa. Sve pratite ovdje

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × dva =