Uživajte u sunčanom vikendom jer opet stižu kiša, vjetar i – snijeg

PROMJENA VREMENA...

ilustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Tijekom vikenda će diljem Hrvatske biti sunčano i iznadprosječno toplo uz najvišu temperaturu zraka uglavnom oko 20 °C, te ujutro uz sve rjeđi mraz u unutrašnjosti i buru na Jadranu…

No, već početkom novoga tjedna opet promjena vremena većinom s kišom, gdjegod i grmljavinom, uglavnom u gorju i snijegom, te prolazno jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom u unutrašnjosti i još jačom i dugotrajnijom burom na Jadranu
U subotu će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, uz slab vjetar, te najnižu jutarnju temperaturu zraka od -2 do 3 °C i najvišu poslijepodnevnu oko 19 °C. Subota će u središnjoj će Hrvatskoj proteći uz sunčano, mirno i danju ugodno toplo vrijeme.

A ujutro još ponegdje slab mraz uz najnižu temperaturu između -1 i 2 °C. Sunčano će biti i na zapadu zemlje, ali ipak uz nešto vjetra. U gorju slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita ujutro mjestimice do jaka, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša temperatura većinom od 17 do 22 °C, a ujutro po kotlinama gorske Hrvatske još “blagi minusi”. Danju posvuda sunčano s najvišom temperaturom između 19 i 23 °C. Ujutro slaba i umjerena bura, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu često i jugozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more. Gotovo isto i na krajnjem jugu Hrvatske – obilje sunca, u početku bura, a zatim zapadnjak i jugozapadnjak uz najvišu temperaturu oko 18 °C na nekim otocima do oko 23 °C u dolini Neretve. U nedjelju još sunčano i toplo pa opet promjena!

U ponedjeljak oblačnje s kišom, a zatim uz sjeveroistočni vjetar i zahladnjenje, pa će u noći na utorak i u prvom dijelu utorka u gorju biti moguća susnježica i snijeg, a valja upozoriti i na mjestimice jak vjetar. U drugom dijelu utorka najvjerojatnije prestanak oborine, a sredinom tjedna i smanjenje naoblake te ponovno mogućnost mjestimičnog mraza. I na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak pretežno sunčano, uz vjetar s mora, u ponedjeljak i jugo. Krajem ponedjeljka na sjevernom Jadranu naoblačenje s kišom i jakom burom – u narodu poznatom “trećom marčanom”. U utorak će se ta bura, gdjegod i olujna, te oblaci s kišom, moguće i grmljavinom – proširiti na cijeli Jadran. U srijedu bi još moglo biti kiše, osobito na jugu, a zatim sunčanije’, prognozirao je za HRT.

H.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 7 =