UŽAS -Na UDBINI zatrpali hrvatskog branitelja kao “uginulu životinju”bez ikakvih obilježja na jami u koju je zatrpan! Ovo je strašno plačem…

Na UDBINI zatrpali hrvatskog branitelja...HRVATSKA, SRAMI SE!

HRVATSKA, SRAMI SE!
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Ovako se pokapaju Hrvatski branitelji na općini Udbina.Socojalno je vodilo pokop Josipa Remenara branitelja kojem je životni put bio trnovit.pokopan je bez križa ,bez svećenika ,bez osmrtnica, da se smanji trošak ovoj šugavoj državi.Gospodo na Udbini, jel vas sram,,mene jest, jer sam nazalost dio Udbine,,nadam se da je nesretni Josip napokon našao mir,jer odavno život mu nije bio prijatelj.Gdje ste sada takozvane braniteljske udruge,gdje ste Hrvati,jeste još uvjek mišev?napisao je na svom facebooku Ilija Ike Šljivić

Tragom ovog užasavajućeg ,za Hrvatsku i sve hrvatske branitelje, ponižavajućeg slučaja, kontaktirano je nekoliko ljudi, hrvatskih branitelja.

Nazvao sam ministarstvo hrvatskih branitelja, nisu mi ništa znali odgovoriti o ovom nemilom slučaju. Kažu da su zvali načelnika općine Udbina i da im je odgovorio, da oni nisu znali da je branitelj, jer je prije nekoliko godina došao iz Rijeke, kaže Vlado Marić i sam užasnut ovim nemilim slučajem te nastavlja. Nadam se da će sustav konačno profunkcionirati kao što je i obećano novim zakonom o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, te da će se stvoriti automatizam između institucija i povezati evidencije, kada umre hrvatski branitelj, da se tada primjeni zakon.Vlado Marić inače je predsjednik Savjeta za branitelje u MOSTU NEZAVISNIH LISTA.

Jedan hrvatski branitelj sa Udbine(koji je želio ostati anoniman!) kaže, ne mogu vjerovati da se ovako pokapa hrvatski branitelj, gore od ijedne životinje. Ni trunke poštovanja! Ništa… Plačem, rekao je kroz plač.

Nadalje, kontaktirano je komunalno na Udbini od strane hrvatskog branitelja koji ih je zamolio da barem stave cvijeće i križ na grob hrvatskom branitelju, kojega su zatrpali kao “uginulu životonju”, a ne dostojanstveno kao čovjeka i kao hrvatskog branitelja.

Mario Adrinek sa Udbine rekao je sljedeće; Na dan kada je Josip Remenar pronađen mrtav u svom stanu, u posljepodnevnim satima kontaktirala me je socijalna radnica, jer je pokojni bio na opskrbnini te se vodio na socijalnom, ista me je zamolila da ja pronađem nekoga od obitelji, ali smo provjerom utvrdili da nema nikakvih podataka u evidenciji pokojnog. Tada sam im rekao da ću zvati Božicu Šuper, iz Ureda za hrvatske branitelje, na što mi je djelatnica socijalnog rekla ,da je pokojni već pokopan, kaže Mario Adrinek.

Rekla mi je da su službe donijele odluku da se pokojni Remenar mora pokopati po hitnom postupku. Općina Udbina je jako dobro znala da je pokoijni Josip Remenar hrvatski branitelj, rekao nam je.

Zatražio sam da barem na grob stave križ ,cvijeće i svijeću, što su odmah i uradili, kaže Mario Adrinek.

Nakon tog poziva  na, zemljanoj humci ispod koje leži umrli hrvatski branitelj se našao jedan buket cvijećai križ sa imenom i prezimenom.

Tek naknadno nakon oštrih reakcija, komunalno na Udbini je postavilo križ ,buket cvijeća i svijeću, na hrpu zemlje koja se zove grob hrvatskom branitelju.

Udruga branitelja Domovinskog rata Općine Plitvička jezera, upravo je sad došla, zajedno sa svojim predsjednikom Ivicom Jandrićem, pokloniti se na grobu pokopanog hrvatskog branitelja Josipa Remenara.

Mene kao predsjednika udruge izvijestio je o ovom sramotnom činu, umirovljeni pripadnik Prve Gardijske brigade Tigrovi, bojnik Jožek Štignjedec. Sad smo tu i vidjet će mo što dalje, ali u svakom slučaju pokojnom se mora upriličiti pokop dostojan hrvatskom branitelju.Položili smo vijenac i zapalili svijeću pokojniku. Ovo je samo dokaz da se na lokalnoj razini ne vodi briga o hrvatskim braniteljima i jako nas žalosti što je tomu tako, rekao je Jandrić.

Jesu li prije ukopa hrvatskog branitelja izvršene sve istražne radnje?

Postavlja se nekoliko pitanja u ovom nemilom slučaju…

Obzirom da je pokojnik pronađen mrtav u svom stanu i kako se navodi, moralo ga se sahraniti po hitnom postupku, obzirom da je već duže vrijeme mrtav ležao u stanu. Jesu li nadležne službe izvršile sve ono što se u ovakvim slučajevima treba uraditi? Je li izvršena obdukcija pokojnika, obzirom da je u stanu pronađen mrtav? Ako nije , zašto nije?

Ministarstvo hrvatskih branitelja treba se javno i jasno očitovati o ovom nemilom slučaju!

Kako će na ovaj užasavajući slučaj reagirati ministarstvo hrvatskih branitelja, ostaje za vidjeti. Hoće li se hrvatskom branitelju Josipu Remenaru, rođenom 18. veljače. 1955. godine u Rijeci, podignuti pravo grobno mjesto, te ga se na dostojanstven način sahraniti, kako i stoji u zakonu o hrvatskim braniteljima. U svakom slučaju, ovo je još jedan u nizu pokazatelja, koliko se država i ministarstvo “jednako skrbe” za sve hrvatske branitelje.

M.M./Viribus Unitis

 

 

 

 

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

56 KOMENTARI

 1. GROB ”NEZNANOG” SINA (Pok. branitelju Josipu Remenaru)
  U udbinskom groblju sred zelene trave
  De pogledaj brate, eno humak jedan –
  Bez križa i boje crven, bijele, plave,
  Sahranjen branitelj zaboravljen, bijedan.
  O sudbi njegovoj pričat će vremena,
  A vjetrićak pjevat: – Trajna nina, nena…

  Nesretnik u grobu smirit se ne može
  U ponoć jauče i pravdu doziva:
  ”Pravdo, o ljudi, o Gospode Bože –
  Gorka sudbo moja, kriva si mi, kriva!
  Zar je ovo plaća branitelju časnom,
  Hrvatskome sinu divu gorostasnom?

  Gdje su vrla braća da svijeću zapale,
  Gdje župnik da moli kršćansko opijelo?
  Ničije me oči nisu oplakale,
  Za mnom nikog nije srce zaboljelo.
  Zar Josip Remenar spoma vrijedan nije,
  Zar nije branio međe Kroacije?

  Zemljice hrvatska, ja sam tvoje dijete,
  U majčinskom krilu podari mi mira.
  Privuci patnika na grudi ti svete,
  On je grana slavnog kralja Zvonimira.
  Nek o sudbi mojoj pričaju vremena,
  Nek mi vjetar pjeva – Trajna nina, nena…

  Marija Dubravac, Brisbane

 2. eto..toliko nas cijeni Vlada i “domoljubi”..garantiram da nije bio u hdz-u…Ljudi..pogledajte sada “Prava branitelja”…koji nisu invalidi ili “invalidi”…Glogoški…gdje si sada…

 3. Pod HITNO DA SE NEKA UDRUGA U BLIZINI MJESTA NAĐE I NEKA MU DAJU DOSTOJNU SAHRANU S POCASTIMA I POCASNIM PLOTUNOM ,ZASLUZIO JE ,DAO JE SVE OD SEBE A NISTA NIJE TRAZIO ZA SEBE ZATO NIJE ZASLUZIO DA ODE U ZABORAV ,TO JE ISTO KO DA SU GA UBILI U RATU I ZATRPALI ALO OVO JE HRVATSKA SVAKI BRANITELJ JE ZASLUZIO BAREM DOSTOJNU SAHRANU

 4. ….počivao u miru….jbga ljudi moji,to je tako kod nas nažalost….ja živim kao beskućnik u Osijeku,branitelj sam….iako iz moje udruge imaju saznanje gdje sam nikada me nitko nije od članova nazvao i pitao kako sam i kako živim….zato mi je bolje završiti ovako,ne treba nitko znati za mene…..

 5. BOGU ZA PLAKATI HRVATSKI NARODE!!! Vladini dužnosnici opljačkali 580 milijuna kuna, a hrvatskog branitelja pokopali bez križa, bez svećenika, bez osmrtnica…nismo za drugo nego da nas nestane s kugle zemaljske…

 6. Sve dok u ministarstvu branitelja rade oni koji nesmiju protivurijeciti pupovcu i stazicu bit ce tako za branitelje i sto koji dan prolazi bit ce sve gore i gore.Ako SDP dodje na vlast nece upce smjeti reci da su bili branitelji.

 7. Branitelji!!!!!! Dokle trebamo ovakve stvari podnositi, zar nas nije svakim danom sve manje, pa barem da dostojanstveno ODEMO, kako smo i krenuli ginUt za ovu zemlju U kojU nas vraćaju bez imalo PIETETA!!!!! ZDS!!!!!

 8. Mene samo zanima di je ta takozvana udruga hrvatskih branitelja koja je registrirana i koja do danas postoji,jer i sam sam branitelj pa me to jako dira. Osobno pokojnog nisam poznavao ali svejedno me to jako povredilo jer živim na Udbini,mogu samo reći da ih sram bilo…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četrnaest + 1 =