Podijeli

Francuske škole zamijeniti će riječi „otac“ i „majka“ sa „roditelj 1“ i „roditelj 2“, nakon što je ovog tjedna francuski parlament usvojio novi amandman, prenosi RT

Kako tvrde zakonodavci, cilj ovog pravila je ukloniti diskriminaciju protiv istospolnih roditelja, iako je riječ o tipičnoj dehumanizaciji roditeljstva. Pored toga, izgledno je kako se jednom „diskriminacijom“ stvorila druga podjela između toga tko je „roditelj 1“, a tko „roditelj 2“.

No, demokratska površnost svoje zakone po običaju temelji na idiličnim obrazloženjima te u korist irelevantnih manjina.

Ovaj amandman nastoji ukorijeniti zakonsku raznolikost dječjih obitelji u administrativnim obrascima koji se podnose u školi,“ tvrdi Valerie Petit, zastupnica većinske stranke REM Emmanuela Macrona.

Imamo obitelji koje se suočavaju s glavama zaglavljenim u prilično staromodne društvene i obiteljske modele. Za nas je ovaj članak mjerilo društvene jednakosti.

Prijedlog za uklanjanje prirodnih vječnih naziva za roditelje prema spolu, dan je još 2013., prije legalizacije istospolnih brakova.

Paradoksalno, čak se i čelnik francuskog udruženja istospolnih roditelja zabrinuo oko novih termina. „Tko je ‘roditelj 1’, a tko ‘roditelj 2’?“ upitao je Alexandere Urwicz.

Ipak, novi zakon može još naići na odbijanje u Senatu nakon čega bi se vratio na razmatranje Nacionalnom vijeću.

Hrvatska je usvajanjem Istanbulske konvencije pod palicom Andreja Plenkovića, također širom otvorila vrata rodnoj ideologiji.

M.M.


Podijeli

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest + 10 =