Podijeli

U dvorani varaždinske Knjižnice i čitaonice Metel Ožegović svečano je uručena Velika zlatna plaketa UHBDR91. poznatom pjevaču i skladatelju Ivici Pepelku, koji je dosad snimio brojne domoljubne pjesme, od kojih su najpoznatije „Rane 90-te“, „Čuvajte nam uspomene“, „Sveta zemlja“ i druge,  održao više od 300 humanitarnih koncerata, od kojih je mnoge i sam organizirao, pokrenuo rad nekih humanitarnih udruga, itd.

I sam je, kao dragovoljac, bio sudionik hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Ovo priznanje, kako je naglasio i Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), koje su podržale i druge Udruge proistekle iz Domovinskog rata,  ujedno je zahvalnost i ostalim  hrvatskim glazbenicima koji su ostavili izniman trag svojim i te kako prepoznatljivim stvaralaštvom u godinama hrvatske borbe za slobodu.

IVICA PEPELKO I KUD STENJEVEC – SVETA ZEMLJA

Braniteljima je osobito bilo drago što ih je u tome podržao i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, ne zaboravivši istaknuti da je recimo Pepelkova pjesma „Fala ti Bože za ovaj dan“ na repertoaru čak oko 120 crkvenih zborova.

Inače, u programu su sudjelovali i: dr.sc. Zdenka Weber, u ime Hrvatskog društva skladatelja, Ladislav Prežigalo, književnik, Marijan Varjačić, direktor VTV televizije, TS Mejaši i Gabriela Hrženjak uz pratnju na gitari prof. Franje Šoštarića.

Ivica Pepelko -portret-autor Hrvatski umjetnik Damir Kukavica

Autor / Ivica Herceg


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest − 15 =