Podijeli

Uredništvo Braniteljskog portala daje veliku i vatrenu potporu našim nogometnim reprezentavcima u sutrašnjem FINALNOM nogometnom nadmetanju na SP u Rusiji protiv reprezentacije Fracuske!

Do sad ste svojim znanjem, izgaranjem i poniznošću, ne podcjenjujući i ne vrijeđajući nikoga, na terenu cijelom svijetu pokazali Hrvatsku za koju mnogi nisu čuli. Sad svi  znaju za Lijepu našu, upravo zahvaljujući Vama naši hrvatski sokolovi. Mi smo bili ponos Domovine , a sad to prepuštamo Vama, jer ste svojim izgaranjem, žestokom i nadljudskom borbom protiv najvećih pokazali tko su Hrvati. Mi nikad nismo podcjenili neprijatelja, već smo ga uvijel precijenili i time smo svojim znanjem i htijenjem na kraju pobijedili , iako je bio puno nadmoćniji.

Pokazali ste svima da je Hrvat čovjek čvrst kao stijena kad treba izgarati za svoj narod, svoju zastavu svoju Hrvatsku. Već sad ste pobjednici i zasaslužili ste najviše državno odličje za ogroman doprinos svom narodu, svojoj Hrvatskoj!

Znademo da hoćete, bez obzira na umor i ozljede. Vi će te ostaviti dušu na terenu.To ste radili i do sad! Ginuli ste!

Borite se kao lavovi do zadnje kapi znoja i zadnjeg atoma snage za našu jedinu Hrvatsku i njen narod! Borite se za Hrvatsku zastavu! Neka Vam dragi Bog dade snage da uspijete popeti se na najviši tron, jer to ste zaslužili.

Puno je tog već rečeno o Vama dečki, ali mi iz Uredništva Braniteljskog portala, redom oni koji su u najtežim bitkama u obrambenom Domovinskom ratu stali pred nadmoćnog neprijatelja iako goloruki, sa krunicama oko vrata i vjerom u Boga smo im bez straha uskratili njihove agresorske i zločinačke apetite na našu Hrvatsku.Pobijedili smo ih!

Mnogi od Vas su tada bili djeca, a neki od vas- dragi naši, se sjećaju tih nemilih dana pakla i užasa u Hrvatskoj. Stasali ste kao pobjednici!

Ujedinili ste sve Hrvate u Domovini  i u iseljeništvu!

Veseli nas što Vaš šef g. Zlatko Dalić često i ponizno ističe Vaše zajedništvo i vjeru u Boga. Jedino tako jedinstveni ste neustrašivi i nebobjedivi. Takvi smo bili i mi u najžešćim bitkama. To zajedništvo i vjera daju pobjedničko i neuništivo srce.To ste Vi danas! Vi ste pobjednici!

Mnogi od nas sjećaju se grozomornog i jednoumnog komunističkog vremena kad se Hrvatska nije smjela spomenuti, a sad se pjeva o njoj, o našoj jedinoj i vječnoj Hrvatskoj.

Našom pobjedom nad velikosrpskim i jugokomunističkim agresorom, uz velike žrtve omogućili smo Vam da se borite pod svojom Hrvatskom zastavom, sad kad ste odrasli i stasali u najbolje svjetske nogometaše i one koji sad na najbolji način promoviraju Lijepu našu, slobodnu, neovisnu i demokratsku u cijelom svijetu. Niti jedne sekunde nismo pomislili da Hrvatski dres i Hrvatska zastava za Vas nisu svetinja za koju se do sad borite iz sve snage. Borite se do kraja!

Mi ovo nazivamo nogometnom olujom Hrvata u Rusiji! A vi i jeste za mnoge postali olujno nogometno nevrijeme, poslavši one najbolje kući svojim izgaranjem na terenu i boljom igrom. Vi ste Hrvatska nogometna oluja u Rusiji!

Izbornika Dalića, tog poniznog, Bogobojaznog čovjeka i stručnjaka, kao da su nam svojom providnošću i svojim poslanjem, dok su bili živi, poslali starci, mudraci, monasi Pskovsko-pečerskog manastira, za napraviti velike stvari, upravo u Rusiji.

Vašim sjanim pobjedama i srčanom borbom vratili ste i donijeli osmjehe na lica ogromnog broja hrvatskih ljudi u zemlji i onih koji su raseljeni po cijelom svijetu, donijeli ste veliko zajedništvo Hrvata pred kojim mnogi kojima Hrvatska nije u srcu drhte. Uveselili ste i one najtužnije, obespravljene, ovršene, siromašne, starije u domovima, umirovljenike i sve ostale kojima nikada u njihovom životu interes nije bio na prvom mjestu već isključivo ljubav prema svojoj Domovini Hrvatskoj. Vidjeli ste koliko je samo mladih Hrvatica i Hrvata po trgovima u Hrvatskoj i diljem svijeta, to i Vas i nas jako veseli.Svi su oni danas uz Vas.Jedan narod jedno srce! Vi ste postali jedna duša jedno srce kao i velika većina hrvatskog naroda!

Uveselili ste i veliki broj bolesnih hrvatskih branitelja i onih koji su nažalost još uvijek kao ratni veterani na marginama svoje Domovine za koju su se borili i izborili. Vi trebate postati uzori našim mladima!

Stoga smo dužni izvijestiti vas kratko i jasno i u njihovo ime, ma što bilo sutra u finalnoj utakmici;Vi ste pobjednici!!

Hrvatski je narod napokon, nakon dugo zajedno i svi zajedno smo vašom ogromnom i nadljudskom zaslugom, zajedno sa Vama pobjednici. Bog Vas blagoslovio! Bog blagoslovio Hrvatsku i njen narod u zemlji i iseljeništvu!

Uredništvo Braniteljskog portala…

 • Ivica Arbanas – jedan od zapovjednika obrane Vukovara – zapovjednik Gardijske Bojne Termiti
 • Ante Katić Jeri – zapovjednik 115. Imotske Brigade HV-e
 • Ilija Vučemilović – zapovjednik bojne 1. Gardijske Brigade Tigrovi
 • Darko Banić – zapovjednik 7. Domobranske Pukovnije
 • Boris Klapirić Boća – zapovjednik Satnije Imotske Bojne 4.GBR
 • Stevo Šimunović Stiv – zapovjednik Bojne 7. Gardijske Brigade
 • Ante Reljanović Badžo – Diverzantski Vod 113. i 142. Brigade
 • Roko Mijić – zapovjednik 142. Drniške Brigade HV-e i Z. zapovjednika OG Sinj
 • Željko Petko – Zapovjednik oklopne bojne 4. Gbr
 • Pukovnik Ivica Pandža-Orkan-– načelnik stožera 17.pukovnije Sunja
 • Brigadir Jozo Ribičić- Načelnik veze 4.gbr- Načelnik veze ZP Split Službeni član odvjetničkog tima za obranu generala Ante Gotovine
 • kontakt@braniteljski-portal.com

 


Podijeli

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva + 4 =