UREDNIŠTVO: Isus je uskrsnuo, On je živ i s nama je – Aleluja!…SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Mudrost koja proizlazi iz križa Kristova oprečna je sa mudrošću svijeta. Njezina bit sastoji se u darivanju i opraštanju, koje prevladava zapreku onoga koji nas progoni. Usvojiti mudrost križa znači prihvatiti da se zlo pobijedi dobrim...

Nisu bili na Golgoti, pobjegli su, ali zato sada promatraju onoga koga su proboli (19,37). Gledaju pobjedu Božje svemoći i dobrote, njegove vjernosti svojim nevjernim učenicima. I obradovaše se učenici… Sada, kada im postaje jasno da je Isus pobijedio svijet, sada tek može njihova radost biti potpuna (15,11).
Podijeli

USKRSNUO JE !

USKRS KAO TRIUMF LJUBAVI

U drami Kristove muke i smrti, sučeljavaju se grijeh i nevinost, okrutnost i dobrota, život i smrt, ljubav i mržnja; ljubav tu trijumfira u žrtvi, bol je iskupljena u nadi.

U kršćanskoj vjeri spasenje je najtješnje povezano s križem Kristovim. Progonjeni kršćani iskusili su vrlo brzo da križ nije samo prošla činjenica, naučili su shvaćati život i patnju koja je izražena kroz Križ Kristov. Križ Kristov je znak njegove poslušnosti prema Ocu i dokaz Božje ljubavi prema čovjeku,

Ostvarivanje ljubavi, istine, pravde i svakog drugog dobra zahtjeva žrtve. Stoga je prava sloboda i istinska ljubav označena križem. Križ u svojoj biti i nije drugo doli slavljenja ljubavi. Najveći dokaz ljubavi je spremnost da se položi vlastiti život za druge .Isusova muka i smrt su u funkciji tog dokazivanja.

Hrvatski branitelji su sa križem oko vrata krenuli , slabo naoružani u obranu svoje napadnute domovine.

Stoga Križ Kristov ostaje trajni izazov i poticaj na odgovornu ljubav. Kršćani su u tom znaku nalazili poticaj da se žrtvuju u ovome svijetu za velike ljudske ideale.

Hrvatski branitelji su sa križem oko vrata, skoro goloruki krenuli u obranu svoje domovine protiv nadmoćnog srbočetničkog i JNA agresora kojega su na kraju vojno potukli i porazili.

Mudrost koja proizlazi iz križa Kristova oprečna je sa mudrošću svijeta. Njezina bit sastoji se u darivanju i opraštanju, koje prevladava zapreku onoga koji nas progoni. Usvojiti mudrost križa znači prihvatiti da se zlo pobijedi dobrim. Takva ljubav je jača od zla i smrti. Istodobno nas poziva i obvezuje da po primjeru Isusa Krista u ljubavi i nadi suzbijamo zlo i patnju i u sebi i oko sebe.

Očišćeni od grijeha kroz vrijeme Korizme i okrijepljeni novom nadom Uskrslog Krista.

Slavimo Uskrs koji je ustvari vrijeme ponovnog rađanja ili uskrsnuća.

To je blagdan koji govori svakome kako ima pravo na drugu šansu, i kako je moguće uskrsnuti nakon svega što nam se je dogodilo.

Uskrs je ustvari vrijeme ponovnog rađanja ili uskrsnuća.

“Uskrsnuće tijela” znači da poslije smrti neće živjeti samo duša, nego da će i naša “smrtna tijela” (Rim 8,11) oživjeti. Uskrsnuće Kristovo pokazuje da Bog voli tijelo i da će naše tijelo uskrsnuti. Mi ćemo dobiti uskrslo tijelo. Da Krist nije uskrsnuo mi bi bili prevareni ljudi. Bog i nas želi usrećiti. Bol nema zadnju riječ, bolest nema zadnju riječ, smrt nema zadnju riječ. Zadnju riječ ima radost uskrsnuća na novi vječni život.

Isus je uskrsnuo, On je živ i s nama je – Aleluja!

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uredništvo Braniteljskog portala


Podijeli

Comments are closed.