Podijeli

Otvoreno pismo Uredništva Braniteljskog portala premijeru g. Andreju Plenkoviću u cijelosti…

TRAŽIMO DA ODMAH HRVATSKIM GRAĐANIMA DADETE SLUŽBENO OBJAŠNJENJE O DOKUMENTU MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA KOJI JE RIJEČ „SPOL“ ZAMIJENIO „RODOM“, DA ODMAH SMIJENITE MINISTRICU BLAŽENKU DIVJAK I DA SVI ODGOVORNI BUDU KAŽNJENI ZBOG UZNEMIRAVANJA JAVNOSTI

Prema pisanju portala Kamenjar od 20. travnja 2018. (“Trebalo je samo 6 dana od ratifikacije IK da Ministarstvo znanosti i obrazovanja umjesto spola uvede „rod“, https://kamenjar.com/trebalo-je-samo-6-dana-od-ratifikacije-ik-da-ministarstvo-znanosti-i-obrazovanja-umjesto-spola-uvede-rod/) i portala „Narod“ od 21. travnja 2018. („Nekoliko dana nakon ratifikacije IK Ministarstvo znanosti i obrazovanja umjesto spola uvelo “rod”, https://narod.hr/hrvatska/dana-nakon-ratifikacije-ik-ministarstvo-znanosti-obrazovanja-umjesto-spola-uvelo-rod, https://narod.hr/hrvatska/dana-nakon-ratifikacije-ik-ministarstvo-znanosti-obrazovanja-umjesto-spola-uvelo-rod), u formular za anketu za mlade hrvatske znanstvenike ponuđeni su “male” (muški) rod, “female” (ženski) rod i “I prefer not to say” (preferiram ne odgovoriti), (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8ySTdNEQwjMwZaFvIksvpBT4jDsDwxhW-AAolEbelgEojkA/viewform?c=0&w=1).

Time je Ministarstvo znanosti i obrazovanja opovrgnulo Vaše više puta javno izgovorene riječi da se hrvatski gađani ne trebaju bojati uvođenja rodne ideologije u hrvatski javni život i školstvo (šport, medije, itd.) i izravno prekršilo članak 4 (prema Vašim riječima) zakona o ratifikaciji Istanbulske konvencije koji kaže da se ratifikacijom Konvencije ne uvodi rodna ideologija.

Zaprepašteni smo bezobraznim, drskim i protuzakonitim postupkom Ministarstva znanosti i obrazovanja! To je čista subverzija, uznemiravanje javnosti, pljuska Hrvatskom saboru i Vama osobno.

Tražimo da odlučno i bez oklijevanje učinite sljedeće:

  1. Da hrvatskoj javnosti dadete službeno objašnjenje toga događaja i osobno se ispričate.
  2. Da odmah smijenite ministricu Blaženku Divjak, bez obzira na to je li ona znala da je to u ministarstvu koje vodi učinjeno ili nije.
  3. Da od odgovarajućeg pravosudnog tijela zatražite istragu i postupak za sve odgovorne.
  4. Da osigurate da se rečena anketa odmah skine s mrežnih stranica Ministarstva i poništi.
  5. Da hrvatskoj javnosti osobno obećate da se tako nešto neće ponoviti u dokumentima iza kojih stoje hrvatska država i službene institucije.

Važna napomena:

Nadamo se da se ni Vi, ni hrvatski pravosudni sustav, i ni jedan državni dužnosnik, ne ćete rečenicu u Interpretativnoj izjavi „Republika Hrvatska smatra da odredbe Konvencije ne sadrže obvezu uvođenja rodne ideologije u hrvatski pravni i obrazovni sustav ni obvezu promjene ustavne definicije braka.“ protumačiti da „hrvatska Vlada to samo smatra, ali ne sprječava i ne može spriječiti“. Zaključite sami što bi to značilo za Vašu osobnu vjerodostojnost i za vjerodostojnost Vaše Vlade. I koje bi posljedice iz toga proistekle.

Uredništvo Braniteljskog portala


Podijeli

7 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × tri =