Uredništvo Braniteljskog portala uputilo oštar upit ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak…

Možda će vam zvučati patetično, ali je istina da nama istinskim hrvatskim braniteljima poslije svega više nije važno koliko ćemo dugo živjeti, nego kako ćemo i koliko časno umrijeti...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Možda će vam zvučati patetično, ali je istina da nama istinskim hrvatskim braniteljima poslije svega, više nije važno koliko ćemo dugo živjeti, nego kako ćemo i koliko časno umrijeti.

Uredništvo Braniteljskog portala uputilo je javni upit ministrici znanosti i obrazovanja RH Blaženki Divjak.

-Poštovana ministrice znanosti i obrazovanja gđa. Divjak. Ovim putem tražimo od vas da se javno očitujete na naš javni upit. Naime, upućujemo vam pitanje tko će i gdje obaviti recenziju po novoj kurikularnoj reformi koju radite, a po pitanju hrvatskog jezika i hrvatske povijesti? Znamo da se na kurikularnoj reformi radi ubrzano, kao što također znamo da se to radi ispod svjetla reflektora, u sjeni drugih svakodnevnih problema i afera koje se nameću kao “najbitnije teme hrvatskim građanima”, od Agrokora do HOS-ovih spomen ploča.

-Po nekim vašim medijskim istupima, reviziju bi trebale raditi na imenovanim predmetima hrvatske znanstvene institucije na čelu sa HAZU. Po nekim izjavama članova tima i po izjavama koje su se mogle čuti po hrvatskim medijima i nekim našim spoznajama to bi navodno trebale odraditi neke „institucije drugih država“. Zbog toga mi koji smo stvorili hrvatsku državu, a ovdje bi poglavito izdvojili 86 tisuća nezaposlenih branitelja, od ukupno oko 200 tisuća nezaposlenih, a oba podatka dolaze od Vlade RH.

-Tražimo od vas da se nama,ali i hrvatskoj javnosti odgovori na ovo pitanje bez fige u džepu.
Tražimo jasan i nedvosmisleni odgovor.

-Uredništvo Braniteljskog portala, ali i većina istinskih hrvatskih branitelja , kojima je ostalo još malo ponosa, uvjereni smo da vaš jedini odgovor može biti, da će recenziju odraditi isključivo hrvatske institucije, na čelu sa HAZU, jer vjerujemo i znamo da posjeduju sve atribute i argumente da to odrade kvalitetno.

-Ako se dogodi da recenzije ipak naprave „institucije neke druge države“ onda vam savjetujemo da ukinete svoje ministarstvo i sve znanstvene institucije koje se bave hrvatskim jezikom i hrvatskom prošlošću.

-Suvremenu hrvatsku povijest ispisali smo mi hrvatski branitelji te vam na današnji dan, Dan neovisnosti RH, želimo poručiti da ćemo na kraju ipak mi pisati hrvatsku povijest, uz pomoć istinskih hrvatskih povjesničara i hrvatskih znanstvenih povijesnih institucija.
Budite uvjereni da oni koji nameću nekakve „teze“ o Domovinskom ratu neće proći, proći će samo gola, surova, krvava i strašna istina o srbočetničkoj agresiji na RH i istina o opravdanom obrambenom Domovinskome ratu.

-I na kraju želimo vama i političarima poručiti poslije strašne istine da su u poraću suicid izvrše dvije brigade hrvatskih branitelja te da je 56 tisuća prerano umrlih hrvatskih branitelja.

-Možda će vam zvučati patetično, ali je istina da nama istinskim hrvatskim braniteljima poslije svega, više nije važno koliko ćemo dugo živjeti, nego kako ćemo i koliko časno umrijeti.

S poštovanjem,dolje potpisano…

Uredništvo Braniteljskog portala.

1. Ivica Arbanas – jedan od zapovjednika obrane Vukovara –zapovjednik Gardijske Bojne Termiti

2. Pukovnik-Ivica Pandža –Orkan

3.Ante Katić-Jeri- zapovjednik 115. Imotske Brigade HV-e

4.Ilija Vučemilović – Načelnik oklopništva 1. gbr TIGROVI ..zapovjednik bojne 1. Gardijske Brigade Tigrovi

5.Darko Banić – zapovjednik 7. Domobranske Pukovnije

6. Boris Klapirić –Boća – zapovjednik Satnije Imotske Bojne 4.GBR

7. Stevo Šimunović –Stiv – zapovjednik Bojne 7. Gardijske Brigade

8. Ante Reljanović- Badžo – Diverzantski Vod 113. i 142. Brigade

9. Roko Mijić- zapovjednik 142. Drniške Brigade HV-e i Z. zapovjednika OG Sinj

10.Branimir Petričević – Iso – Ratni zapovjednik Vojnog Središta za obuku

11.Pukovnik Željko Petko Zapovjednik oklopne bojne 4. Gbr

Slične teme;

Priopćenje za javnost Uredništva Braniteljskog portala

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

  1. Pogledajte ljudi predlikana Dalicka!Mene interesira sto oni tamo piju kada imaju krvave oci?Prestrasno je ko tamo u saboru dirigira!A vi samo glasujte,glasujte…

Comments are closed.