Uredništvo Braniteljskog portala čestita 4.gardijskoj brigadi 27. obljetnicu!

Uredništvo Braniteljskog portala u čijim redovima ima i pripadnika 4.gardijske brigade, čestita svim pripadnicima 27. obljetnicu naše slavne ratne i udarne brigade...

ČESTITKA 4 GARDIJSKOJ BRIGADI NA 27 OBLJETNICU OSNIVANJA
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Uredništvo Braniteljskog portala i svi njegovi suradnici čestita 4.gardijskoj brigadi 27. obljetnicu…

Poštovani pripadnici legendarne i udarne 4 gardijske brigade-Pauci…

Uredništvo Braniteljskog portala u čijim redovima ima i pripadnika 4.gardijske brigade, čestita svim pripadnicima 27. obljetnicu naše slavne ratne i udarne brigade, koja je, časno se i junački boreći se po svim ratnim pravilima protiv srpskog i jugokomunističkog JNA agresora, pronijela pobjedničku slavu hrvatske vojske i dala svoj ogroman doprinos i žrtvu u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Svim poginulim,nestalim i umrlim pripadnicima 4 gardijske brigade, neka je vječna slava i hvala. Bog im dao pokoj vječni i svjetlost vječna svijetlila im!

Također čestitku upućujemo, obiteljima,majkama suprugama, udovicama i djeci svih poginulih, nestalih i živih pripadnika ove legendarne brigade Hrvatske vojske.

Smatramo jako važnim napomenuti;

U borbi za slobodu Hrvatske protiv agresorske srbije i jugokomunističke JNA poginula su 193 pripadnika ove postrojbe, čije su slike, zajedno sa slikama umrlih pripadnika brigade, postavljene u spomen kapeli vojarne Sveti križ na Dračevcu u Splitu. Pet pripadnika se vodi kao nestali a gotovo 1500 je ranjenih.

4. Gardijska Brigada je elitna profesionalna vojna postrojba HV iz Domovinskog rata.

Brigadom su od njezina osnutka zapovijedali ratni zapovjednici: general Ivo Jelić, general Mirko Šundov i general Damir Krstičević. Mirnodopski zapovjednici 4. brigade su bili brigadir Ante Kotromanović i brigadir Zvonko Asanović, brigadir Blaž Beretin, brigadni general Mladen Fuzul.

Uredništvo Braniteljskog portala

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. Vama koji ste grobovima svojim po dragoj nam zemlji crtali puteve za slobodu našu ,vama kojj mučeništvom svojim u onim u onim danima potresnog raspeća drage nam zemlje otkupljivali slobodu našu,vama što kroz krvave puteve ste već ušli u knjigu besmrtnika drage nam zemlje Hrvatske,živjet će te vječno

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 8 =