UREDNIŠTVO: BLOKIRANA FACEBOOK STRANICA BRANITELJSKOG PORTALA: Javno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministrima Draženu Bošnjakoviću ,Davoru Božinoviću…

Ovo je javni dopis predsjedniku Vlade, g. Andreju Plenkoviću, ministru pravosuđa, g. Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova, g. Davoru Božinoviću, u kojem ih pozivamo da u najkraćem roku osiguraju prekid cenzure koju u Republici Hrvatskoj provodi društvena mreža Facebook. Ujedno Vas pozivamo da se odblokira Facebook stranica Braniteljskog portala. Odmah!...

Potrudite se gospodo.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Uredništvo Braniteljskog portala s gnušanjem izražava veliku zabrinutost u provođenju cenzure, posebice blokiranjem FB stranice Braniteljskog portala. Facebook unisono krši hrvatske zakone i Ustav, koji u članku 38. zabranjuje cenzuru, a jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli. Pozivamo Vas da na ovo kršenje  članka 38. odmah promptno reagirate.

Ovo je javno pismo Urednoštva braniteljskog portala predsjedniku Vlade, g. Andreju Plenkoviću, ministru pravosuđa, g. Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova, g. Davoru Božinoviću, u kojem ih pozivamo da u najkraćem roku osiguraju prekid cenzure koju u Republici Hrvatskoj provodi društvena mreža Facebook. Ujedno Vas pozivamo da se odblokira Facebook stranica Braniteljskog portala. Odmah!

“Očekujemo od vas da hitno zatražite od Facebooka da poštuje hrvatske zakone pod kojima posluje u Hrvatskoj i prekine cenzuru, koja je posljedica ili lažnih prijava ili politizacije Facebooka”. Braniteljski portal nikoga ne vrijeđa već isključivo objavljuje istinu koja poštiva različitost mišljenja.

U zadnjih nekoliko tjedana počele su cenzure i blokiranja hrvatskih građana koja se protive ratifikaciji Istambulske konvencije, što je potpuno legitimno i Ustavom zagarantirano pravo svih hrvatskih građana na različita razmišljanja što je ujedno i bogatstvo življenja demokracije.

S toga, poštovana gospodo, od Vas tražimo da odmah izvijestite službene osobe ispred Facebooka koje su zadužene da sve funkcionira po demokratskim standardima i standardima Facebooka da odblokiraju Facebook stranicu Braniteljskog portala te administratoru, portalu i toj društvenoj mreži omoguće nesmetan rad i djelovanje te uljuđeno i demokratski zagarantirano pravo koji u članku 38. zabranjuje cenzuru, a jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli, izviješćivanja putem objava koje ničim nisu povrijedile demokratske standarde, dok se s druge strane događa suprotno.

Brisanjem objava hrvatskih građana koji se ne slažu sa Ratifikacijom Istambulske konvencije  Facebook krši hrvatske zakone i Ustav, koji u članku 38. zabranjuje cenzuru, a jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.

Ujedno Vam poručujemo i ovo; Blokadama i učestalim hakiranjima Braniteljskog portala kao i prijašnjim nečasnim radnjama prema nekim (da ne nabrajamo…) članovima Braniteljskog portala, budite uvjereni, niste i ne će te zaustaviti istinite objave koje se bez ikakve cenzure objavljuju i čitaju na Braniteljskom portalu a koje ni na kakav način nisu ne krše zakone ali nisu kontrolirane iz niti jedne političke i ine strukture i niti će biti. Ukoliko Vam smetaju necenzurirane objave, sigurni smo da se nećete zauzeti za ovo što tražimo od Vas poštovana gospodo.

Uredništvo Braniteljskog portala


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

  1. Facebook vas je blokirao, nametnuo embargo? Zvuči poznato? Treba ih bojkotirati i pozvati druge na bojkot. Hrvatska može i bez te kompromitirane, orvelovske društvene mreže.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × 3 =