Ured predsjednice i Vlada u utorak, odbacili navode bivšeg savjetnika predsjednice Republike Mate Radeljića…

Ured predsjednice i Vlada u utorak su odbacili navode bivšeg savjetnika predsjednice Republike Mate Radeljića vezane uz njegovu smjenu, a u kojima proziva predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te premijera Andreja Plenkovića....

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ured predsjednice i Vlada u utorak su odbacili navode bivšeg savjetnika predsjednice Republike Mate Radeljića vezane uz njegovu smjenu, a u kojima proziva predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te premijera Andreja Plenkovića.

“Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića. Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike”, stoji u reakciji Ureda predsjednice na Radeljićeve tvrdnje.

Radeljić je optužio Grabar-Kitarović da je lagala u debati na RTL-u kada je rekla da kod njegove smjene nije zloupotrijebila Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA). Radeljić je ustvrdio da je predsjednica zloupotrijebila SOA-u kako bi ga prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući njegovo buduće djelovanje. Naveo je i da mu je Grabar-Kitarović, nekoliko dana nakon njegova razgovora s agentom SOA-e, osobno priopćila da je premijer Andrej Plenković “od nje tražio da ga smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore”.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić je tu Radeljićevu izjavu nazvao još jednom u nizu laži ubačenih u medijski prostor, naglasivši da premijer nikada nije utjecao ni na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika.

“Teza da je ‘Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore’ još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast. Predsjednica Republika sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao ni na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika”, rekao je Milić Hini upitan za komentar Radeljićeve izjave.Hina

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × dva =