Unuk vukovarskog heroja Blage Zadre potpisao za Dinamo: ‘Želio bih nositi broj 91’

“Ako je zauzeta jedinica, onda bih želio nositi broj 91”...

Podijeli

Mislav Zadro potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom i to upravo na svoj 18. rođendan…

Mladi golman, Mislav Zadro, inače unuk legendarnog heroja obrane Vukovara za vrijeme veiksrpske agresije, Blage Zadre, potpisao je svoj prvi ugovor za Dinamo. Recimo samo nešto o hrvatskom junaku Blagi Zadri, koji je poginuo 16. listopada 1991. godine pokošen rafalima od strane velikosrpskog teroriste, naime, Zadro je bio jedan od  zapovjednika obrane Vukovara, koji je 1944. rođen u Hercegovini

No vratimo se mladom Mislavu, koji je na dan kada je postao punoljetan potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Dinamom…

“Ne može biti ljepši poklon za 18. rođendan. Ma, ovo je san svakog dečka koji se bavi nogometom. To je i velika nagrada za to što sam 12 godina u ovom klubu, nagrada nakon svih odricanja. Uvijek sam davao sve od sebe i doista nema ljepše nagrade”, rekao je Zadro.

“Prvo sam s pet godina branio za Dubravu, a sa šest sam došao u Dinamo. Čak sam nekim danima izostajao iz vrtića jer nisam stigao. Zbog treninga bih kasnio u vrtić. Tako je sve počelo. Sad paralelno branim u Dinamu i pohađam Sportsku i jezičnu gimnaziju. Ocjene? Prolazim s pet, a nadam se da ću upisati i fakultet”, kazao je mladi, talentirani vratar Dinama, koji je rođen i odrastao u zagrebačkoj Dubravi.

“Tu sam cijeli život i prve sam korake napravio baš u Dubravi. Koji je bio impuls da postanem baš vratar? Počeo sam, zapravo, kao desno krilo. Bili smo na turniru i izgubili s visokom razlikom pa naš vratar nije došao na sljedeću utakmicu. Tada sam se ponudio da ja stanem pred gol. Obranio sam pet, šest zicera i rekoh „ovo je za mene, to je to!“. Tako sam ostao vratar i ubrzo nakon toga došao u Dinamo”, rekao je mladi Zadro.

Mislav Zadro trenutačno brani u momčadi maksimirskih juniora.

“Nastavljam s napornim radom, doista želim dati sve od sebe. Najveći mi je cilj debitirati za Dinamovu prvu momčad i za hrvatsku A reprezentaciju što je san svakog tko se bavi nogometom u Hrvatskoj”, poručio je Zadro.

‘Paralelno branim u Dinamu i pohađam Sportsku i jezičnu gimnaziju. Ocjene? Prolazim s pet‘-foto-GNK Dinamo

S obzirom da je Mislav unuk Blage Zadre, junaka Domovinskog rata, jedan od zapovjednika obrane Vukovara, zanimljiva je i simbolika prilikom Mislavova izbora broja na dresu.

Na upit o vratarskim uzorima, rekao je:

– Puno je danas vrhunskih vratara, ali gledam što više biti svoj, ići svojim putem. Od svakog nastojim uzeti ponešto. Evo, kad bih nekoga morao izdvojiti onda bih rekao Neuer, Ter Stegen, Ederson, Oblak i, dakako, naš Livaković.

Koji bi dres volio nositi?

“Ako je zauzeta jedinica, onda bih želio nositi broj 91”, zaključio je mladi vratar.

Čestitamo Mislavu na dosadašnjem radu i veselimo se budućim uspjesima u Dinamovom dresu, naveli su iz Dinama!

D.J.


Podijeli