ULJANIK Račun opet blokiran: zbog nemogućnosti isporuke broda, raskinuli im ugovor o gradnji

ULJANIK
Podijeli

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda, kompanija Siem Shipping jednostrano je u ponedjeljak raskinula ugovore o gradnji brodova za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca te fizička proizvodnja brodova nije ni započela, izvijestili su jučer iz Uljanika.. Štrajk u Brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik grupi, u ponedjeljak je prekinut nakon što su isplaćene srpanjske plaće.

Poslovni račun Uljanika blokiran je u utorak ujutro, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina), nakon što su u ponedjeljak raskinuti ugovori o izgradnji četiri broda u Uljanik grupi, a u tvrtku je po nalogu DORH-a ušla u izvide i policija…

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda, kompanija Siem Shipping jednostrano je u ponedjeljak raskinula ugovore o gradnji brodova za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca te fizička proizvodnja brodova nije ni započela, izvijestili su jučer iz Uljanika.. Štrajk u Brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik grupi, u ponedjeljak je prekinut nakon što su isplaćene srpanjske plaće. Policija je u ponedjeljak potvrdila da po nalogu Državnog odvjetništva provodi izvide u Uljanik grupi.

“Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te, s obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku, nismo u mogućnosti ustupiti više informacija”, priopćeno je iz MUP-a. Prošloga četvrtka, dan uoči isplate plaća radnicima Uljanika, također je neko vrijeme bio blokiran račun Uljanika, ali je isti dan deblokiran. Račun 3. maja, pak, i dalje je u blokadi. Krajem srpnja objavljeno je da je Uljanik Grupa prvo ovogodišnje polugodište završila s gubitkom od 364,8 milijuna kuna, što je povećanje za otprilike tri puta u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 113,3 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi Grupe iznosili 838,2 milijuna kuna i smanjeni su 44 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje koji su iznosili 637,9 milijuna kuna i bili su manji za 46 posto u odnosu na prvo lanjsko polugodište. Grupa je zabilježila i pad ukupnih rashoda – za 25,5 posto, na 1,2 milijarde kuna.H

T.H.


Podijeli

Comments are closed.