Ukrajinci tvrde da su oslobodili Balakliju-još jedan strateški važan grad

Podijeli

Pratimo 198. dan ruske invazije na Ukrajinu

 

Danas je 198. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ovo su ključni događaji:

  • Ukrajina: Oslobodili smo Balakliju, strateški važan grad
  • Proruski separatisti: Zarobili smo dio ukrajinskih vojnika koji su sudjelovali u protuofenzivi
  • Ukrajinska vojska: Ruski gubici se nastavljaju

ŠTO SE DANAS DOGAĐA:

Zelenski: U tjedan dana oslobodili smo 1000 kilometara kvadratnih teritorija

  • Oslobodili smo više od 1000 kvadratnih kilometara teritorija u prošlom tjednu, kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Ova informacija stiže nakon što je Ukrajina pokrenula iznenadnu protuofenzivu u sjeveroistočnoj regiji Harkiv. “Naši heroji oslobodili su već na desetke naselja i imamo nove rezultate”, rekao je Zelenski. Zahvalio je svima koji služe u brigadama koje su ponovno zauzele teritorij od Rusa.

Himarsi razaraju Ruse

  • Američki general Mark Milley, predsjednik Združenog stožera američkih snaga u zračnoj bazi Ramstein u južnoj Njemačkoj, kazao je da je Ukrajina pogodila više od 400 ruskih meta raketnim bacačima Himars koje je dobila od SAD-a. “Možemo vidjeti realne i mjerljive dobitke od Ukrajine nakon korištenja ovih sustava. Naprimjer, Ukrajinci su Himarsima pogodili više od 400 meta i ostvarivši razoran učinak”, rekao je Milley.

Proruski separatisti: Zarobili smo dio ukrajinskih vojnika koji su sudjelovali u protuofenzivi

  • Ruske trupe zarobile su dio ukrajinskih vojnika koji su sudjelovali u kontraofenzivi u regiji Herson, rekao je za ruske RIA Novosti zamjenik načelnika separatističke i proruske administracije Kirill Stremousov. “Ima zatvorenika. Ja sam ih osobno vidio. To su nesretni ljudi koje je kijevski režim otjerao u rovove, a zatim bacio u samoubilački napad”, poručio je.

detaljnije pročitati na: https://www.telegram.hr

 


Podijeli