Uhvaćen odbjegli zatvorenik, u ruke policije pao na zagrebačkoj Volovčici

Na zagrebačkoj Volovčici večeras je uhićen odbjegli krijumčar ljudima...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Na zagrebačkoj Volovčici večeras je uhićen odbjegli krijumčar ljudima…

Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec, koji je pobjegao u nedjelju iz bolnice Sestara milosrdnica, uhićen je, javlja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

PU zagrebačka je potvrdila da je 32-godišnji muškarac uhićen večeras oko 20:50 sati te će biti prepraćen u remetinečki zatvor.

Ovime je okončana potraga za 32-godišnjim državljaninom Srbije koji je u Remetincu bio u istražnom zatvoru. Pobjegao je policijskim službenicima nakon što je u bolnici otišao na toalet.

Zatvorenik je državljanin Srbije kojem je istražni zatvor određen zbog krijumčarenja ljudi, a nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora.

U KBC-u Sestara milostrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu. Policiji je uspio pobjeći, preskočivši zid.

Pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero izjavila je da je do bijega istražnog zatvorenika iz bolnice došlo zbog propusta u sigurnosti pa su protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenuti stegovni postupci.

“Pokrenuli smo stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koja su bila na osiguranju istražnog zatvorenika”, poručila je Špero.

Dodala je kako je istražni zatvorenik bio u KBC-u Sestara milosrdnica zbog gutanja stranog tijela i bolovima u abdomenu. No, prilikom korištenja WC-a zatvorenik nije bio vezan.

“Došlo je do problema u provedbi sigurnosti. Oni jesu bili uz zatvorenika, provjerili prostoriju, međutim nisu uzeli u obzir da postoji mogućnost bijega kroz prostoriju koja se nalazila do WC-a. Bilo je naloženo da se zatvorenik veže, oni su procjenili da i bez sredstava vezanja može otići na WC”, naglašava Špero.

Kazala je kako je na WC išao više puta. “Ali, posljednji put je uspio preskočiti zid i otići u prostoriju iz koje se uspio udaljiti”, dodala je.

“Kada su primijetili da više ne uzvraća pozive iz WC-a tada su išli ući u prostoriju. Nešto teže su se otvorila vrata i onda su tek primijetili otvoreni prozor”, ustvrdila je Špero.

Procjena pravosudnih policajaca bila je da je zid koji dijeli prostorije bio dovoljno visok te da je nemoguće za ga zatvorenik njegovih fizičkih osobina može preskočiti.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × dva =