Uhićeni Dane Lukaić u istražnom zatvoru zbog teških zlostavljanja hrvatskih zarobljenika na Manjači

Jednom zarobljenom pripadniku HOS-a gurali su palicu u anus te je okrivljenik osobno prilikom ispitivanja tog istog zarobljenika u dva navrata, udarao ga drškom pištolja po glavi, stolicom po leđima i palicom po spolovilu...

Foto-fah-Jednom zarobljenom pripadniku HOS-a gurali su palicu u anus te je okrivljenik osobno prilikom ispitivanja tog istog zarobljenika u dva navrata, udarao ga drškom pištolja po glavi, stolicom po leđima i palicom po spolovilu...
Podijeli

Ratnog zapovjednika u srpskom logoru na Manjači Danu Lukaića, uhićenog u subotu na putu za komemoraciju u Jadovnom, državno odvjetništvo u istrazi sumnjiči da je kao kapetan srpske vojske, zadužen za prikupljanje obavještajnih podataka od zarobljenih hrvatskih vojnika, naredio teško zlostavljanje dvojice pripadnika HOS-a i drugih “nepoznatih zaarobljenika”.

“Sumnjiči ga se da je prilikom ispitivanja dvojice zarobljenih pripadnika HOS-a kao i drugih za sada nepoznatih zarobljenika, u više navrata zapovjedio podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske da zlostavljaju i tjelesno ozljeđuju ratne zarobljenike, što su ovi i radili i u više navrata udarali ih nogama, palicama i drugim predmetima po čitavom tijelu i spolovilu, vješajući ih o strop.

Jednom zarobljenom pripadniku HOS-a gurali su palicu u anus te je okrivljenik osobno prilikom ispitivanja tog istog zarobljenika u dva navrata, udarao ga drškom pištolja po glavi, stolicom po leđima i palicom po spolovilu, o čemu je Braniteljski portal već pisao.-

“Postavili bi kamionske akumulatore i klemama spojili za dvije uspravne šipke, za koje bi onda vezali naše ruke. Pustili bi struju, a čovjek bi u takvom stanju doživio nekontrolirane radnje, ispraznili biste sve iz sebe, grčili se, tresli.

-(VIDEO) Srpski koncentracijski logor Manjača – zašto se kriju silovanja i mučenja HOS-ovih i drugih hrvatskih vojnika?

Također je zapovjedio podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske da u njegovoj prisutnosti udaraju i zlostavljaju prije spomenutog zarobljenika što su oni i činili te imenovanog udarali rukama, nogama, palicama i drugim predmetima po čitavom tijelu te jednom prilikom čekićem po šaci desne ruke dok mu ju je on držao”, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Lukaić je uhićen u subotu prilikom ulaska u Hrvatsku s grupom koja je išla na komemorciju žrtvama u Jadovnom. Nakon policijskog kriminalističkog istraživanja ispitalo ga je i državno odvjetništvo, a sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.H


Ne nasjedajte na lažne izjave Dušana Bastašića, napisao je na Facebooku Pukovnik -Ivica Pandža Orkan

Dragi moji prijatelji,hrvatski novinari obracam se Vama povodom uhicenja pukovnika Dane Lukajica.Mnoge Vase kolege ovih dana citiraju izjave Dušana Bastašića i ne znajuci tko je on.

Vi nemojte upadati u zamku i nemojte citirati istog, jer radi se o jos jednom teroristi kojem je mjesto zajedno sa Lukajicem u zatvoru.
Dusan Bastasic…Napisao je na svom Facebook profilu,poznati lovac na srpske ratne zločince, Ivica Pandža Orkan-OVDJE

T.H.

 


Podijeli

Comments are closed.